За днес е насрочено делото срещу повишаването на такса смет

...
За днес е насрочено делото срещу повишаването на такса смет
Коментари Харесай

За днес е насрочено дело за повишаването на такса смет в пернишки села

За през днешния ден е планувано делото против повишението на такса боклук в пернишките села. То е формирано по тъжби на притежатели на парцели в селата Драгичево, Рударци, Кладница, Студена и Мещица.

Жалбите са обединени в едно административно дело, а в документите по делото ще бъдат показани и събраните в обитаемоте места  подписки.

С решение на локалния Общински съвет такса боклук в пернишките села бе увеличена от 2,25 на 19,06 промила. Сред посочените от общинската администрация претекстове за внезапния скок са нарастването на размера на отчисленията, които общините внасят по Закона за ръководство на отпадъците, както и нуждата от построяването на втора клетка на районното хранилище.

Според кметския екип с съвсем деветократното нарастване се отстранява една неправда като се изравняват сумите, които заплащат за битовите боклуци хората в селата, и тези, които живеят в регионалния център.

От своя страна жалбоподателите настояват, че са нарушени разпоредбите по наредба за издание на покана за публично разискване за установяване размера на таксата и че при приемането на решението на Общинския съвет утвърдената план-сметка за 2021 година се разграничава от авансово оповестената.

Също по този начин съгласно тях е нарушен  правилото, според който се дефинира такса боклук, а точно неизложени съответни претекстове за какво се пристъпва към нарастването ѝ.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР