За длъжности престъпления е задържан шефът на Общинския инспекторат в

...
За длъжности престъпления е задържан шефът на Общинския инспекторат в
Коментари Харесай

Арестуваха шефа на Общинския инспекторат в Пловдив

За длъжности закононарушения е арестуван шефът на Общинския инспекторат в Пловдив Борислав Димов. Това е станало през вчерашния ден, а карцерът му е за 24 часа.

Според Трафикнюз той е разследван за назначения в общинското звено, направени в несъгласие с Кодекса на труда, погашение на хонорари на лица, които не са изпълнявали уговорките си. Има наблюдаващ прокурор, само че от държавното обвиняване в Пловдив отхвърлиха коментар, като обясниха, че нямат позволение от него. И препратиха към полицията. Оттам обаче на този стадий не удостоверяват. Според осведомени задържането на Димов е акция на Министерство на вътрешните работи и не е съгласувана с прокуратурата.

По първични данни става дума за търговеца Мартин Бурнарски, който продава понички на Гребната база. Миналото лято пред комисията на Мая Манолова, която разследваше на ГЕРБ, той се оплака, че е бил рекетиран от хора от общинския инспекторат. Било му обяснено, че няма да му бъдат удължени разрешителните за преместваемите обекти.

Тогава кметът Здравко Димитров се закани да съди всеки, който тиражира непроверени изказвания за чиновници на община Пловдив. Справка на уеб страницата на Пловдивския административен съд демонстрира, че Бурнарски води десетки каузи против градската администрация за отводи да бъдат удължени разрешителните му да комерсиална активност.

Преди да оглави инспектората Димов беше секретар в регионалната администрация, когато губернатор бе Здравко Димитров. С избирането му за кмет на Пловдив Борислав Димов беше назначен на 1 декември 2019 година отпред на структурата, която следи за спазването на общинските наредби в Пловдив.

От 6 месеца Борислав Димов е в дълготраен болничен и краткотрайно инспекторатът се управлява от Асен Стефанов.

Задържаният Димов е приключил Военното учебно заведение във Велико Търново със компетентност " Войсково разузнаване ".

" Той не е мой чиновник от 6 месеца. Ще оставим органите да си свършат работата, само че всеки би трябвало да си понесе следствията. Законът е идентичен за всички ", разяснява кметът Здравко Димитров.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР