За Диего Марадона не са били полагани необходимите грижи и

...
За Диего Марадона не са били полагани необходимите грижи и
Коментари Харесай

Прокуратурата посочи главния виновник за смъртта на Марадона

За Диего Марадона не са били полагани нужните грижи и като цяло лекарите са показали сериозна немарливост. Това е заключението на прокурора, който проверява аргументите за гибелта на легендата на международния футбол. Аржентинецът издъхна на 25 ноември от сърдечен арест. Дни по-рано той беше претърпял интервенция на мозъка, а по-късно се възстановяваше в къща край Буенос Айрес.

На мушката на проверяващите е персоналният доктор на Диего - Леополдо Луке. Прокуратурата го упреква, че не си е изпълнявал съзнателно отговорностите.

“Никой не се е грижел за пациента. Той не е бил следен постоянно, каквото е изисквало неговото положение. Марадона не е взимал нужните за сърдечното му заболяване медикаменти. Без подозрение негов лекуващ лекар е бил Леополдо Луке. Той е трябвало да координира грижите, само че всичко е било изцяло неорганизирано. А в това време пациентът сляпо му се е доверявал”, написа в мнението на прокурора от регион Сан Исидро.

След гибелта самият Луке съобщи, че Марадона не е слушал никого и до последно е смесвал алкохол с медикаменти. Медицинските сестри пък свидетелстват, че някогашният футболист се карал с доктора, като даже един път го изгонил от къщата.

“Да, Марадона е бил сложен пациент, само че е заслужавал да получава нужните грижи даже срещу волята си”, добавя прокурорът.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР