За действията на депутатите от БСП, които излъчваха на живо

...
За действията на депутатите от БСП, които излъчваха на живо
Коментари Харесай

Тома Биков пред Tribune: БСП нарушават Закона за класифицираната информация

За дейностите на депутатите от Българска социалистическа партия, които излъчваха онлайн в профилите си във Facebook закритото съвещание на Народното събрание по отношение на изпращането на оръжия на Украйна Tribune.bg потърди коментар от депутата Тома Биков от ГЕРБ.

Г-н Биков, откакто народните представители от левицата стриймваха онлайн дебата в зала за изпращане на оръжия за Украйна, председателстващият съвещанието даде 15 минути отмора, а в този момент и разискването ще бъде намерено. Как ще коментирате държанието на сътрудниците си?

Те нарушават Закона за класифицираната информация. Тези отчети са засекретени от Министерството на защитата. Доколкото разбрах, ние няма по какъв начин да гледаме тези документи отвън закритото съвещание и по закон по време на такова съвещание телефоните не трябва да са в залата.

Председателстващият съвещанието Росен Желязков особено даде 15 минути отмора, с цел да могет народните представители да оставят телефоните си?!

Когато народните представители стартират да нарушават законите, те нарушават клетвата, която са положили, когато стартират мандата си. На второ място разграждат правовия ред в страната, който в случай че не бъде спазван престава да бъде правов.

Какво ще реализиран от Българска социалистическа партия?

Не мисля, че ще реализиран нещо с това. По-скоро ще деградират още повече облика на Народното събрание и на народния представител. Ако това им е задачата?!

Те дадоха обещание бистрота?!

Аз съм срещу прозрачността, когато тя нарушава закона. Сериозните страни доста рядко разискват обществено проблемите на своята национална сигурност, на защитата. Несериозните страни като България, както ние сега, могат да разискват всичко. ИИ от това няма да има изгода за никой. Когато стартираме да си веем чаршафите пред света и предонези в това число, които са ни сложили в описи с врагове, не знам кой може да има изгода от това. Това не е държание на хора с национална еднаквост въобще. Това е държание на хора, които са пристигнали да вършат параири.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР