За десета поредна година Българската платформа за международно развитие (БПМР)

...
За десета поредна година Българската платформа за международно развитие (БПМР)
Коментари Харесай

„ Образование за мир“ е темата на Десетата юбилейна Национална конферeнция за глобално образование

За десета поредна година Българската платформа за интернационално развиване (БПМР) провежда националната конференция за световно обучение. Тазгодишното юбилейно издание е на тематика „ Образование за мир " и ще се организира взаимно със Студентски съвет при СУ " Св. Климент Охридски ". Конференцията ще се организира в интервала 10-11 септември 2022 година в Аулата на Ректората на СУ " Св. Климент Охридски ", бул. " Цар Освободител " 15 в София.

„ Изборът на тематиката „ Образование за мир " е подбуден от убеждението ни, че откакто войните стартират в мозъците на хората, отбраната на мира би трябвало да бъде построена в съзнанието на хората. Вярваме, че тематиката за мира е подобаваща когато и да е и за всяка форма на обучение, както за най-малките, по този начин и за техните ментори и преподаватели ", показа ръководителят на БПМР проф. Петранка Филева.

Организаторите оповестяват, че конференцията ще съдържа три панела и три ателиета, отдадени надлежно на мира вкъщи, мира в света и мира с природата. „ С помощта на академични преподаватели и специалисти ще търсим отговор на въпроса по какъв начин образованието да даде на младежите уменията и полезностите, нужни им да поддържат просвета на мира на персонално, учебно и общностно равнище ", добавя Филева.

Панелисти и участници ще разискват способи и принадлежности по какъв начин образованието да помогне на учениците да схващат света и да израстват като жители, способни да се борят за демократични, обективни и ефикасни системи на национално и интернационално ръководство. Важен акцент ще бъде подложен и върху въпроса по какъв начин образованието да помогне на младежите да живеят в мир с природата и да живеят по този начин, че да не нарушават нейното достолепие.

Традиционно в границите на конференцията ще се организира и формалната гала по награждаването на тазгодишните спечелили в двата състезанието - „ Глобално учебно заведение 2022 " и „ Глобално учебно заведение в деяние 2022 ". На участващите в състезанието учебни заведения специфични награди ще бъдат предоставени и от Международната премия на херцога на Единбург-България.

Повече информация може да бъде открита в поканата за присъединяване и програмата на конференцията ТУК.
Желаещите да се записват за присъединяване в конференцията, е нужно да попълнят регистрационната форма на следния линк: https://forms.gle/sntsWdMb9qUWkbay7, в период до 17:00 часа на 04 септември 2022 година

-----------
Лице за контакт:
Витлеема Ташева, управител планове, БПМР
Тел.: +359 878 910075
e-mail: [email protected]
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР