За да сте сигурни, че извършвате ефективна профилактика на пералнята,

...
За да сте сигурни, че извършвате ефективна профилактика на пералнята,
Коментари Харесай

Профилактика на пералнята – нужно е!

За да сте сигурни, че правите ефикасна профилактика на пералнята, най-важното е постоянно да я почиствате по подобаващ метод.

Почистване на пералня с оцет и сода

Това е един от най-ефективните и известни способи за разчистване на пералнята. Освен това всеки може да открие тези артикули в кухнята си. Почистването на пералната машина с оцет и сода за самун би трябвало да се прави според следните стъпки:

Добавете една трета от чаша сода в барабана на пералната машина. Почистването със сода в пералня е изпитан във времето способ, тъй че можете да го прилагате умерено.

Добавете две чаши оцет в дозатора вместо препарат.
Защо пералнята мирише неприятно - грешките, които всяка стопанка позволява
Както всеки домашен апарат, по този начин и пералнята изисква вярна грижа, в противоположен случай ще зародят проблеми, в това число и неприятна...

Стартирайте стратегия за перална машина, която продължава 1-1,5 часа - предлага се да се пере на допустимо най -висока температура, защото по-хладната вода предизвиква образуването на микроби и бактерии.

Ако откакто почистите към момента има видимо замърсяване, можете да го премахнете със остаряла четка за зъби.

Как да почистите пералня с лимонена киселина?

Като дейно средство за разчистване на пералнята би трябвало да се спомене и лимонената киселина. Тази съставна част ще отстрани утаените петна от нечистотия и ще бъде уместно да я употребявате, когато е належащо разчистване на барабана на перална машина. Това разчистване няма да е мъчно - просто изпълнете следните дейности:

Добавете лимонена киселина в чекмеджето за перилен препарат (или в самия барабан). Препоръчително е да употребявате 100 - 120 грама за съдържимост от 5 литра, тъй че можете да изчислите количеството, което ще ви е належащо съгласно размера на барабана.
Най-големите проблеми с пералнята и по какъв начин да ги решим?
Барабанът не се върти Обикновено това идва от неточност, регистрирана от компютъра на машината и това стопира въртенето на барабана, с цел да я прочие..

Стартирайте стратегия за пране, която продължава допустимо най-дълго – температурата на водата би трябвало да е към 60 градуса.

За да премахнете всички останали фини останки, се предлага да изберете най-кратката стратегия и още веднъж да включите изцяло празната перална машина. Накрая почистете барабана и уплътненията със суха забрадка.

Редовна поддръжка на пералната машина

Почистването на пералня не е доста комплициран и трудоемък развой, тъй че – правете го постоянно. Ето още няколко съвета за вярната ѝ поддръжка:

В края на всеки цикъл на пране вземете мека, абсорбираща забрадка, с цел да подсушите вратата на машината, стъклото и гумените уплътнения.
Пералнята " сдаде багажа " или не изпра добре. Ами в този момент?
Разбирате ли се добре със своята пералня? Ядосва ли ви, или пък ви слуша? Средният живот съгласно техниците е към 15 години. Разбира се...

Почистете вратата - в случай че няма доста замърсявания, може за го извършите с елементарни почистващи препарати или чиста вода.

Винаги дръжте вратата на пералната машина отворена.

Поне един път месечно перете облеклата при по-висока температура – най-малко 60 градуса.

Не прекалявайте с перилния препарат – прибавете колкото е належащо според от количеството пране и степента на замърсяване.

За да бъде поддръжката на този апарат постоянна, целесъобразно е да вършиме всички тези стъпки един път месечно – по този начин облеклата ви постоянно ще са свежи, а пералнята ще издържи доста години. Поддържането на пералнята няма да изисква доста старания, само че ще даде дълготрайни резултати!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР