Крайнодясната партия Алтернатива за Германия (АзГ) запазва второто си в

...
Крайнодясната партия Алтернатива за Германия (АзГ) запазва второто си в
Коментари Харесай

Алтернатива за Германия на второ място в Германия дни европейските избори

Крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " (АзГ) резервира второто си в желанията на гласоподавателите макар поредицата кавги към нея в последно време. Това демонстрират социологическите изследвания седмица преди милиони европейци да изберат новия състав на Европарламента (ЕП), съобщи Българска телеграфна агенция.

Ако европейските избори бяха през днешния ден, партията би събрала 16% от гласовете, изпреварвайки Германската социалдемократическа партия (ГСДП) на канцлера Олаф Шолц, поддръжката за която е 14%, сочи проучване на публичните настройки, направено от института ИНСА за неделното издание на таблоида " Билд ".

Процентите на АзГ спадат с 1 пункт в съпоставяне със 17%, измерени при сходно изследване на ИНСА преди седмица.

Германският закостенял блок ХДС/ХСС води с 29%, а съдружните сътрудници на ГСДП Зелените и демократичната Свободна демократическа партия са надлежно с 13 и 4%.

През последните седмици АзГ беше разтърсена от разнообразни кавги. Водещият ѝ претендент на евроизборите Максимилиан Кра получи възбрана от личната си партия да прави обществени изказвания, откакто сподели, че не всички членове на нацистките паравоенни сили Секретен сътрудник са били нарушители.

Вторият в листата на АзГ за Европарламента Петър Бистрон се отдръпна от конкуренцията, откакто полиция претърси жилището му в Берлин. Бистрон е подследствен за пране на пари и корупция и има връзки с проруски мрежи, отбелязва ДПА.

В добавка към това през април немската полиция арестува някогашния помощник на Кра Цзян Го по съмнения в шпионаж. Кра го уволни след изказванията, че парламентарният помощник е правил разследваща активност в интерес на Китай.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР