За да се предпазите от запек, избягвайте консумацията на продукти,

...
За да се предпазите от запек, избягвайте консумацията на продукти,
Коментари Харесай

Кои продукти предизвикват запек

За да се предпазите от запек, избягвайте потреблението на артикули, които могат да го провокират. Преди всичко това е белият самун и продуктите от тесто с квас.

Следващи в листата на храните, предизвикващи запек, са оризът, твърдо сварените яйца и другите типове месни консерви. Не би трябвало да се употребяват, в случай че съществува податливост към запек.

От менюто би трябвало да се изключат също по този начин мощните месни и рибени бульони, а също така и макаронените произведения и картофеното пюре. Могат да се употребяват пълнозърнести макарони.

Свареният грис също е измежду продуктите, които провокират запек. Какаото, шоколадът, черният чай не се предлагат за хора, които имат податливост към запек, защото тези артикули съдържат субстанции, настоящи стягащо на стомаха.

 Кои артикули провокират запек

Крушите, бананите, наровете са измежду плодовете, които би трябвало да се заобикалят, в случай че има мощна възможност за пораждане на запек. Стягащ резултат имат и някои медикаменти, да вземем за пример психотропните препарати, както и медикаменти, съдържащи желязо.

Не се предлага непрекъснатата приложимост на медикаменти и хранителни добавки, които се оправят със запека. Ако стомахът не работи без тяхна помощ, червата ще стават все по-лениви и ще се наложи да се употребяват по-силни разхлабващи препарати.

Повечето диети, които се предлагат при запек, са учредени върху най-простия принцип на здравословно хранене. Препоръчва се хранене пет или шест пъти на ден, като в менюто се включат пресни плодове и зеленчуци.

Трябва да се заобикаля пърженото, да се употребяват варени и печени артикули, всеки ден да се употребява най-малко малко кисело мляко.

Трябва да се лимитират рафинираните артикули с високо наличие на въглехидрати, а също по този начин солта и месото. Съществуват доста питиета, които оказват помощ при запек.

В чая и кафето заменете захарта с мед, и пийте повече минерална вода. От отичане на стомаха ще ви защищити запарка от лайка – една супена лъжица лайка се залива с една чаена чаша вряла вода, оставя се да престои половин час и се пие преди ястие по половин чаша.

Полезно е да се изпие преди лягане чаша топла вода с една чаена лъжичка мед. Зеленият чай с прясно мляко и сол вместо захар е малко чудноват на усет, само че прави отлична работа. Пие се на гладно, с една щипка сол.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР