За да са здрави по-дълго време, домашните кучета трябва да

...
За да са здрави по-дълго време, домашните кучета трябва да
Коментари Харесай

Лекар каза как да храните кучето си, за да е здраво

За да са здрави по-дълго време, домашните кучета би трябвало да се хранят най-вече по един път дневно. Това ще ги поддържа по-дълго здрави с придвижване на възрастта им, сочи ново проучване. 

Животните, хранени един път на ден, по-рядко биват диагностицирани със болести, свързани с възрастта, в сравнение с кучетата, хранени по-често, сочи изследване измежду над 24 хиляди притежатели на домашни кучета. 

„ Въз основа на това изследване ние не предлагаме на хората да вършат смяна в метода, по който хранят кучетата си “, поучава Мат Каеберлайн от Вашингтонския университет в Сиатъл, който управлява изследването. 

През 2019 година Каеберлайн взе участие в план за проучване на стареенето на кучетата и обвързваните с него генетични и екологични да това, като в проучването участваха и хора и други животни. 
Защо всички поставят монета във фризера през зимата?
Ако смятате да ходите на отмора и да оставите храната във фризера, тогава прочетете тази публикация. В нея ние ще ви покажем един елементарен тр...

Резултатите от проучването сочат, че периодическото недояждане може да забави стареенето при някои животни, като сполучливи проби за това са извършени върху мишки. Каеберлайн проучва данните от плана, с цел да откри какъв брой от домашните животни, хранени един път на ден, са болни от рак, семенция и други старешки заболявания. В множеството случаи кучетата, хранени един път дневно, са били надалеч по-здрави от пълничките си събратя. „ Според мен това е много безапелационно корелативно доказателство “, споделя Каеберлайн, и признава, че въпреки всичко изследването не е открило причинно-следствена връзка. „ Общото количество, което кучето яде, а не какъв брой постоянно яде, може да изясни корелацията - кучетата, хранени два пъти дневно или повече, може да са по-склонни да затлъстяват “, добавя ученият. 

Изследването се организира като всеки притежател на куче има право един път годишно да попълни специфична декларация в интернет, на която да отговори на заложените въпроси. Екипът от учени, обаче, обмисля да организира тестване, включващо прекосяване на някои кучета към хранене един път дневно, с цел да види дали това се отразява на здравето им.

Алекс Герман от Университета на Ливърпул във Англия, който също е част от екипа, счита, че „ хората не би трябвало да трансформират метода, по който хранят кучетата си, до момента в който не бъдат направени спомагателни изследвания “.

Съветите, които сега дават доста организации, са кучетата да се хранят два пъти дневно. Храненето един път дневно може да бъде от изгода единствено за кучетата, като се има поради тяхната еволюционна история като ловци, споделя Каеберлайн – техните предшественици вълци постоянно са обикаляли с дни наред в търсене на жертва. Проектът за стареене на кучета търси повече участници и се надява да стане интернационален през 2022 година, споделя Каеберлайн.

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР