За да постигнете оптимално добро качество и здравословен ефект на

...
За да постигнете оптимално добро качество и здравословен ефект на
Коментари Харесай

С този трик лесно ще разбирате дали месото е сготвено

За да постигнете оптимално положително качество и здравословен резултат на сготвеното месно ядене, би трябвало с акуратност да определите времето за приготвянето му. Но компликацията идва оттова, че за другите типове месо е належащо друго време на термична обработка.

Затова ви предлагаме следния способ, който ще улесни даже начинаещите в кулинарното изкуство. При всички положения е добре да знаете, че колкото по-малко термична обработка претърпява месото, толкоз по-малко количество " неприятен " холестерол и други нездравословни детайли съдържа то.

Сурово или съвсем сурово месо - получава се след напълно малко термично култивиране от външната страна, а от вътрешната страна е остава единствено затоплено. Меко е на досег, сходно на мускула сред палеца и показалеца на ръката, когато са в изцяло умерено положение.

Запечатване на месото - обработва се термично, нормално на тиган, от всички външни страни до смяна на цвета на месото. Отвътре остава сурово, само че добре загрято. На досег е като мускула сред палеца и показалеца, когато се притиснат по-силно.

Алангле - обработва се термично до положение, при което липсва сурова кръв. Отвън наподобява съвсем готово, само че при разсичане от вътрешната страна потича тъмнорозов сок. Ще го познаете по това, че на пипане е като мускула сред междинния пръст и палеца, когато са притиснати.

Средно готово месо - след разсичане, от вътрешната страна потича бледорозов сок. На досег прилича мускула сред палеца и безименния пръст.

Добре изпечено месо - съвсем няма сок и е твърдо на пипане, сходно на мускула сред дребния пръст и палеца, когато са притиснати един към различен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР