За да подпомага дребните земеделски производители, законът им позволя да

...
За да подпомага дребните земеделски производители, законът им позволя да
Коментари Харесай

НАП: Зеленчукопроизводители продавали мандарини без касов апарат

За да подкрепя дребните аграрни производители, законът им разреша да продават отгледаната от тях продукция без да употребяват фискални апарати и да издават касови бележки. Необходимо е единствено да са регистрирани в регионалната работа „ Земеделие " и в удостоверението от нея да има вписани какви артикули създават персонално за търговия единствено с тях по дребните квартални пазарчета. С това облекчение, обаче, постоянно спекулират прекупвачи, като показват за лично произвеждане огромни количества култивиран артикули, с които търгуват целогодишно. И, в случай че тази процедура е по-трудна за доказване от контролните органи, то всичко е ясно, щом на пазарските маси до зелето, магданоза и репичките се оферират на купувачите...мандарини и лимони.

В края на предишния месец инспекторите от мобилните групи за „ Фискален надзор " в офиса на Национална агенция за приходите в Русе при 4 инспекции откриха 4 такива нарушавания на закона на пазара в гр. Бяла. В 3 от тях физически лица с рекламация за дребни зеленчукопроизводители търгували цитросови плодове като своя годишна продукция без да регистрират продажбите с касов уред. Земите край Янтра са плодородни, само че северняшкият климат пречи за развъждането на мандарини и лимони, както и данъчните инспектори попречили на търговците да продължат с измамата си, а след формираните АУАН, да чакат и наказания до 3000 лева При четвъртата инспекция е установено обичайното нарушаване за неиздаване на касова записка, за което санкцията може да доближи 2000 лева

Проверките на екипите в офиса на Национална агенция за приходите в Русе за „ Фискален надзор " са били осъществени взаимно със чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи - Русе и това е тяхното действително противопоставяне против деянията на сивата стопанска система. Реалната самодейност за това, обаче, е на всички почтени аграрни производители, които ще могат да получат облага за труда си, в случай че интензивно спомагат за разкриването на сходни нарушавания от нелоялни търговци.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР