За да отслабнем, не е задължително да се подложим на

...
За да отслабнем, не е задължително да се подложим на
Коментари Харесай

“Ръчната диета”: Колко да ядем на едно хранене, за да отслабнем?

За да отслабнем, не е наложително да се подложим на жестоки диети със мощни ограничавания и отвод от обичаните ястия. Тайната на трайното намаляване е в еднократното количество храна, което се приема на едно ястие.

Научното списание „ Guard Your Health “ разгласява редица проучвания, които потвърждават, че преяждането стои в основата на наднорменото тегло. Предлагаме ви простоват способ, който може да ви помогне да се разделите вечно с големите порции. Това е по този начин наречената ръчна диета – количеството на другите хранителни субстанции се дефинира по елементи от дланта и пръстите на ръката. Ето и петте правилото на „ ръчната диета “:

Ръчна диета:

1. Това, което се побере в двете шепи, е количеството на зеленчуците, което би трябвало да ядем дневно.

2. Предната част на юмрука е дневната норма за въглехидрати (ориз, самун, макаронени произведения и др.)

3. Дланта без пръстите демонстрира какво парче месо е нужно дневно.

4. Обемът на свития пестник дава отговор на количеството плодове, които да ядем всеки ден, с цел да поддържаме положително здраве.

5. Фалангата на показалеца е количеството зехтин и скотски мазнини, които може да се одобряват дневно, без щета за стройната фигура.

Използването на тази информация е просто. Достатъчно е да запомните по какъв начин наподобява дневната ви порция и да я разделите на три елементи – закуска, обяд и вечеря. Можете да ядете всевъзможни храни и освен това да отслабвате – нужно е единствено да намалите порцията, която сте привикнали да изяждате на едно ястие. Това е потребно освен за поддържането на тонуса на тялото, само че и с цел да се отървете от непотребните мастни натрупвания.

Този принцип на хранене въздейства позитивно на здравето – когато организмът не е заставен да се оправя с храносмилането на голямо количество храна, очевидно се подмладява.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР