За да живеем в държава с правила! За да възстановим

...
За да живеем в държава с правила! За да възстановим
Коментари Харесай

Местната власт във Видин с пряка намеса в предизборната кампания

За да живеем в страна с правила! За да възстановим държавността! Защото българските жители желаят смяна!
От Политическа партия „ Републиканци за България “ изрично възразяваме против директната интервенция на кмета на община Видин Цветан Ценков в предизборната акция. На 31 март от кабинета на кмета, намиращ се на ет. 6 в административната постройка на община Видин, Цветан Ценков, в качеството си на кмет и лидерът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС приканиха жителите на Видин да гласоподават на изборите на 4 април за съответно лице, лидер на горепосочената листа и уточнявайки номера на обединението в бюлетината. Въпросният апел беше излъчен онлайн, във фейсбук, на формалната страница на община Видин, както и от локалната телевизия Видин. Преди това, от името на кмета на община Видин, до медиите бе публикувано писмо – покана, до водачите на няколко от партиите и обединенията, участващи в идните парламентарни избори. Не беше конкретизирано по какъв начин и за какво видинският кмет е избрал тези лица, с които да беседва за развиването на района, виждайки в тях евентуални депутати от 5 МИР.
Кметът на Видин е издал Заповед №РД-02-11-307/26.02.2021г., в която не разрешава: „ провеждането на предизборна пропаганда в държавни и общински институции, институции, държавни и общински предприятия и в търговски сдружения с повече от 50 на 100 държавно или общинско присъединяване в капитала “.

Присъствието на партийния претендент в кабинета на кмета и апела да се гласоподава за съответен претендент с съответен номер в бюлетината е явен сигнал към жителите на община Видин и изключително към общинските чиновници, да гласоподават „ вярно “, както своя началник. Излъчването на въпросния диалог, както и подобен с още двама представители на партийни листи, се организира с изключение на от кабинета на кмета, в средата на работния ден на институцията. Публичното лъчение на фейсбук страницата на общинската администрация и от ефира на локалната телевизия, ясно приказва, че за локалната власт във Видин разпоредбите не важат! Политическа партия „ Републиканци за България “-Видин приканва своите съграждани от община Видин и от област Видин: Уважаеми съграждани, безусловно дайте своя глас в изборите за народни представители на 4 април! Направете съзнателен избор и не се поддавайте на напън и закани! От нас зависи в каква България ще живеем! За страна с правила!
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР