За да изтрие конфуза от проваленото си посещение в САЩ

...
За да изтрие конфуза от проваленото си посещение в САЩ
Коментари Харесай

За да изтрие конфуза: Денков си измисли командировка до Хага за среща с Рюте, който е в оставка

За да изтрие конфуза от проваленото си посещаване в Съединени американски щати министър председателят Николай Денков си измислил командировка в Нидерландия и среща с премиера Марк Рюте в Хага на 8 февруари, тъкмо когато трябваше да бъде във Вашингтон, разкриват пред Епицентър.бг. източници от държавното управление.
Релизът на Денков с отводите на Байдън и Блинкен да го одобряват бил толкоз огромен, че той упорито търсил някой различен незабавно да го одобри, с цел да разгласи, че отсрочва визитата в Съединени американски щати поради друга аудиенция.
Партньорите ни зад океана били извънредно недоволни, че Денков ги представял пред света в ролята на генерал-губернатори на България, пред които той бил длъжен да се регистрира. Това ясно било казано на българската дипломация.
Визитата на Денков в Хага буди още по-голямо неразбиране, тъй като Рюте е министър председател в оставка и управлява краткотрайно държавно управление. След като подаде оставка през юли предходната година, Рюте разгласи, че след избора на новото държавно управление напуща политиката. На ход е спечелилият изборите Герт Вилдерс, който е претрупан да сформира новото ръководство, само че още не се е справил.
Така че каквито и диалози да води Денков с Рюте, те са без значение за политиката, защото и двамата слизат от премиерския пост.
Рюте е главен претендент за поста общоприет секретар на НАТО след приключване на мандата на Йенс Столтенберг през септември.
От държавната пресслужба потвърдиха, че визитата на премиера в Хага е планувано за 8 февруари.
Денков бил толкоз захласнат от манията да бъде поканен някъде на открито, че даже желал той да осъществя външно-политически предложения, които били отправени персонално до външния министър Мария Габриел. Наскоро такива предложения били получени от краля на Йордания и от президента на Египет Абдел Фата Сиси. Те били адресрани персонално на Габриел, все пак Денков упорствал той да реализира визитите, което е в несъгласие с прокотола в дипломацията.
Тази седмица за Съединени американски щати ще пътуват единствено трима министри – финансовият Асен Василев, икономическият Богдан Богданов и енергийният Румен Радев. Те няма да употребяват държавния еърбъс, тъй като е нерентабилно, каквито рецензии насочи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР