За да използва лебедка, хеликоптерът за спешна медицинска помощ трябва

...
За да използва лебедка, хеликоптерът за спешна медицинска помощ трябва
Коментари Харесай

Гвоздейков: За да използва лебедка, хеликоптерът за спешна помощ трябва да бъде лицензиран

За да употребява лебедка, хеликоптерът за незабавна здравна помощ би трябвало да бъде лицензиран за това, сподели министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков в предаването „ Тази заран “ по bTV. За България има три хеликоптера, оборудвани с лебедки, които са изцяло задоволителни да покриват планинските региони, добави той.  

Всеки един, закачен за хеликоптера съставен елемент се употребява при избрани правила и процедури, изясни министър Гвоздейков. Европейската комисия промени предходната година регламента, който контролира незабавната помощ по въздух и от края на май тази година разпоредбите са изменени - с цел да употребява операторът или хеликоптерът лебедка, той би трябвало първо да бъде лицензиран и по-късно да извърши условията да прави интервенции с лебедки или окачени товари. Регламентът влиза в действие в края на май, сподели Георги Гвоздейков. 

Има към този момент шест лицензирани болнични летища, множеството са на територията на София, лечебните заведения в Панагюрище и Варна също имат лицензирани площадки, означи още министърът на превоза и известията. Той напомни, че хеликоптерът за незабавна здравна помощ по въздуха ще влезе в употреба, когато операторът получи своя лиценз за такава активност. „ В момента сме в този лицензионен развой, надзорният орган е съвсем на финала с документите, следва регистрация на хеликоптера в гражданския указател. Процедурите са в ход, водачите са налице, екипът е квалифициран “, сподели Георги Гвоздейков.

Министърът на превоза и известията разяснява и тематиката за модернизацията на Българските държавни железници (БДЖ) с вагони от Германия.  

Модернизираме железниците с вагони, които са в извънредно положително техническо положение, сподели Гвоздейков за вагоните, които към този момент са употребявани и следва да бъдат доставени. 

„ Имаше по какъв начин да купим чисто нови вагони, само че за това трябваше да чакаме три или четири години. Търсих вид, който най-бързо може да подкрепи развиването на железниците и да осигурим комфорт на пътуването на хората, това е крайната цел “, посочи министърът.   

Той уточни, че вагоните са осъвременени през 2014 година, дават отговор на всички европейски стандарти – отворено пространство, без купета, имат вагон-ресторант, място за инвалиди, място за колела, съвременни вакуумни тоалетни и климатизация, място за зареждане на телефони и преносими компютри. 

„ Сигурен съм, че хората ще бъдат удовлетворени, когато се качат в тези вагони. Инвестицията е за общо 70 вагона, цената е преференциална за България и това е особено направена за нас оферта, цената ѝ ще стане ясна след завършване на договорката “, сподели Георги Гвоздейков. 

Вагоните могат да развиват до 200 км/ч. Оптимизираме като цяло времето на пътешестване – по-малки гари, там, където е допустимо, да увеличим скоростта посредством възстановяване на инфраструктурата благодарение на Националната компания „ Железопътна инфраструктура “. За лятото ще предоставим конкурентен на автомобилния превоз артикул, увери министърът. 

Трябва да намерим метод полигоните, да бъдат построени, даже и да нямат наложителен темперамент, да служат за надграждане, сподели още Георги Гвоздейков за полигоните при образованието на млади водачи. Когато имаш условия да използваш такива симулации, които са потребни за образованието, за сигурността на лидера и близките, нищо не пречи да бъдат стартирани като самодейност и след това, когато се види тяхната успеваемост, да се откри метод – да се реши дали да бъде наложително, или целесъобразно, означи министърът на превоза и известията. 

Моряците от кораба „ Галакси лийд “ са добре, настанени са в хотел, провежда се прибирането им в България, заяви той. Преговорите за освобождение на кораба „ Руен “ вървят към край, моряците там също са в положително положение, надяваме се скоро тази сага да завърши, сподели още Георги Гвоздейков. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР