За да избягаме от стреса и напрежението, които натрупваме в

...
За да избягаме от стреса и напрежението, които натрупваме в
Коментари Харесай

Градинарството правело човека щастлив

За да избягаме от напрежението и напрежението, които натрупваме в всекидневието си, е хубаво да си намерим занимание, с които да се разтоварваме. Едно от тези пълноценни занимания може да бъде градинарството, написа английският вестник " Дейли мейл ", представен от БГНЕС.

Вестникът цитира изследване, поръчано от списанието " Гардинърс Уорлд " извършено измежду 1500 души във Англия, които били запитани дали градинарството би ги направило по-щастливи. Деветдесет % от запитаните дават отговор, че се усещат доста по-добре и по-отпочинали, само че и с доста приповдигнат дух, откакто са работили в градините си. Според същото изследване повече от 80 на 100 от хората, които живеят в къща с градина, се усещат същински щастливи.

За съпоставяне – много по-малко са хората, които са задоволени от живота си и които не работят в градината, макар че имат такава – 67%, съгласно изследването. Анкетата още е открила, че хората, чието занимание е градинарството, изпадат доста по-рядко в депресивни положения и прочувствени дупки за разлика от останалите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР