За да имате по-богата реколта от домати, не е зле

...
За да имате по-богата реколта от домати, не е зле
Коментари Харесай

Как да подобрим реколтата от домати само с натурални вещества

За да имате по-богата годишна продукция от домати, не е зле да помислите да ги подхраните с натурални субстанции. Погрешно е да се счита, че единствено химията може да направи реколтата ви по-обилна. Идеята е да повишите добива без да купувате нездравословни препарати. Ако употребявате субстанции за поддържане, вие ще подобрите размера на домата, те ще узряват по-бързо и ще се развъждат доста повече.
Добре е да знаете, че когато ги подхранвате за първи път, това би трябвало да се прави 2 седмици откакто сте ги засадили. Няма значение дали са на открито или в парници. Следващите подхранвания се вършат доникъде на месец юли, като интервалът се резервира да е през 14 дни.
 Ако употребявате тази примес, доматите ще зреят като луди Ако употребявате тази примес, доматите ще зреят като луди
Доматите са едни от най-вкусните зеленчуци, които всеки обича да похапва. Голяма част от хората, които живеят в къща с двор, избира...
1. Подсилване с йод
Чрез йода, узряването на плодовете ще се забърза, а и ще ги предпазите от неприятната болест, позната като " мана ". За задачата би трябвало да извършите този разтвор: В 10 литра вода разтворете четири капки спиртен йоден разтвор - има го в аптеките. Полейте доматите с получената консистенция, като отделите по два литра на всеки корен.
2. Разтворете дървесна пепел във вода и наторете с нея
В дървесната пепел се съдържат потребни микроелементи, които ще подхранят по-добре вашата доматена годишна продукция. Калий, желязо, магнезий, цинк, калций и други са жизненоважни, с цел да може вашата годишна продукция да се развие добре и да се радвате на богат рандеман. За да подготвите този разтвор ви трябват 10 литра вода и една чаша с дървесна пепел. 
Когато омесите пепелта с водата, можете да полеете доматената леха с нея. Пепелта служи и за поддържане на листата. Трябват ви три литра вода и триста грама пепел. Всичко това се вари половин час. Като минат към пет часа би трябвало да добавите още седем литра вода и малко настърган на рендето елементарен сапун. Идеята е сместа да хване по-добре върху листата на плодовете. Прецедете разтвора и напръскайте.
 Kaкво в никакъв случай не би трябвало да засаждаме до доматите? Kaкво в никакъв случай не би трябвало да засаждаме до доматите?
Някои култури не се " схващат " добре с доматите. Това се дължи на обстоятелството, че вредителите и заболяванията, присъщи за тях, могат да навр...
3. Подхранване на домати с квас
Още един способ за торене е да употребявате прясна, а може и суха квас. Има няколко метода за подготвяне на чудодейния разтвор:
а) Смесете суха мая-1 опаковка, с две супени лъжици захар. Добавете малко количество топла вода, до момента в който стане хомогенна комбинация. Полученото разтворете в 10 литра вода, като нужната доза за всяко едно растение е половин литър.
б) Втори метод за подхранващ разтвор от дрожди - напълнете към две трети един буркан от три литра с черен самун и прибавете догоре топла вода, в която авансово сте разтворили 100 грама свежа квас. Оставете да преседи на топло и изсъхнало място три до пет дни. Вземете цедилка и прецедете получената примес, като пропорцията би трябвало да е 1 към 10. Дозата за млади растения е не повече от половин литър, а за по-възрастните - до 2 литра.
3. Още един потребен метод: Сто грама квас от свежи дрожди се разтварят в 10 литра вода и с полученото се поливат доматените култури. Използвайте квас, с цел да стимулирате растенията, само че не я приемайте като сурогат на тор.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР