За да е винаги свеж и максимално полезен за консумация,

За да е винаги свеж и максимално полезен за консумация, ...

Баба ми каза как да съхранявам лука, за да издържа месеци

За да е винаги свеж и максимално полезен за консумация, е необходимо да съхраняваме лука по най-правилния начин. Той съдържа в себе си много вода, което означава, че е добре да се съхранява на проветриви места.

В противен случай лесно ще стане жертва на мухъл или плесен. Също така, не бива да го слагате в твърде тесни пространства, тъй като главите биха се смачкали и повредили. За да го запазите за по-дълъг период от време (дори до 8 месеца) може да използвате следния практичен начин.

Често увивате храна в алуминиево фолио? Това може да ви се случи Често увивате храна в алуминиево фолио? Това може да ви се случи
Много по-здравословно от пърженето или печенето на грил е готвенето на хранителните продукти чрез задушаване в алуминиево фолио. Има ня...

Сложете лука в чорапи или чорапогащници, като завързвате възел след всяка поставена глава. Така й осигурявате собствено пространство, както и достатъчно добра вентилация. За целта може да използвате и други подобни материали с мрежеста структура.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com