За да е по-сладък празникът, предлагаме да спретнете една френска

...
За да е по-сладък празникът, предлагаме да спретнете една френска
Коментари Харесай

Френска селска торта за рожден ден

За да е по-сладък празникът, предлагаме да спретнете една френска селска по ето този метод

Необходими Продукти

за блатовете с диаметър 25 см


● яйца - 1 бр.
● захар - 150 г кристална
● прясно мляко - 200 мл
● мед - 2 с.л. течен
● сода - 2 ч.л.
● краве масло - 50 г стопено, охладено
● брашно - 400 г

за кремa


● цедено кисело мляко - 1 л (2 кутии Бор Чвор)
● захар - 1/2 ч.ч. кристална
● лимони - 1 бр. кората
● лимонен сок - 2 с.л.
● сладкарска сметана - 70 мл
● ванилия - 2 бр.
● сладко от боровинки - 1 буркан
● орехи - 200 г

Начин на подготвяне

За приготвянето на тази неповторима френска селска торта, първо, разбийте яйцето със захарта и прибавете прясното мляко, след него меда, содата бикарбонат. Накрая прибавете разттопеното охладено масло.

Тази примес сложете в тенджера на сдържан котлона - варете и бъркайте 25-30 минути, до момента в който добие карамелен цвят. Снемете от огъня и до момента в който е още топло, прибавете брашното, което се бърка с лъжица - би трябвало да се получи тесто.

Прехвърлете го върху леко набрашнен плот и леко месете, до момента в който се оформи гладка топка. От нея оформете 6 равни топки, всяка от които се точки на доста тъничък кръговиден блат с диаметър 27-28 см. Заради меда тестото е еластично и гъвкаво и елементарно се точат съвсем транспарантни блатове.

Всеки кръг се разтегля леко, сходно на тесто за пица, до мечтаните размери, като се разточва.

Всеки блат се пече в тава с хартия за печене за към 3-4 мин. Фурната е загрята на 170 градуса.

След като извадите блата, притискайки дъното на кръга оформяйте еднакъв кръговиден блат. Всички блатове за нашата класическа сметанова торта би трябвало да изстинат добре.

Разбийте цеденото кисело мляко със захарта за крема и прибавете лимоновата кора и сока. Отделно разбийте сладкарската сметана в обособена купа. месете я с крема деликатно, бъркайки с шпатула. Ароматизирайте с ванилия.

Суровите орехи почистете от възможни черупки и изпечете за 5 мин в тава във фурната на 200 градуса, като бъркате с лъжица - по този начин ще засилите аромата им. Изстиналите орехи смелете в блендер.

За сглобяването на френската селска торта сложете първи блат в кръга, намажете фино крем, малко смлени орехи, капки боровинково сладко тук-там, като леко размажете. Не прекалявайте с количеството сладко от боровинки. Редете по този начин до дъно тортата, която се приключва единствено с крем, като отделите и малко тортен крем за измазването и в профил. Ако не ви остане крем, не се тормозете, може да я оставите неизмазана или да я измажете единствено с бита сметана.

Оставете приготвената селска торта за 2 часа да стегне в ледник.

За да я отделите от кръга, деликатно прекарайте нож по ръба и го махнете.

Обилно поръсете с орехи от горната страна, само че като цяло украсата на френската селска торта за рожден ден е по избор.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР