За да бъде вашата златна рибка здрава и да се

...
За да бъде вашата златна рибка здрава и да се
Коментари Харесай

Как да храним златната рибка?

За да бъде вашата златна рибка здрава и да се усеща добре, би трябвало освен да създадете оптимални условия за нейното удобно битие, само че и да я храните вярно. В никакъв случай не трябва да прехранвате вашите рибки, защото това води до голям брой проблеми, в това число и до летален излаз.

Как да храним златната рибка? Вижте повече информация в идващите редове:

Аквариумните рибки се отличават с положителното си зрение и слуха, развито подушване и усет. Благодарение на това рибките елементарно намират храната си в естествената им среда на обитание. Особеностите на плавниците им разрешават да намират храната си даже в тинята.

Другата забавна специфичност на златните рибки е това, че нямат корем в нормалния смисъл. Имат по-скоро вътрешности с лигавица, която оказва помощ при храносмилането на храната. Обемите обаче са дребни и точно по тази причина би трябвало да храните рибките си постоянно, само че на дребни порции.

Златните рибки имат потребност от уравновесена диета, с цел да се развиват вярно и да нямат проблеми със здравето. Ако се грижите добре за тях, тогава могат да живеят даже повече от 10 години, само че всичко зависи от съответния тип. Важно е да им давате храна, която е богата на протеини, минерали, витамини, фибри и въглехидрати. Обикновено най-хубавият избор са сухите храни, които и самите те обожават.

Като цяло аквариумните рибки са по-малко дейни от тези, които живеят на независимост. Именно по тази причина би трябвало да следите порциите им доста добре, с цел да не ги прехранвате, защото точно златните са склонни към преяждане и това може да окаже много пагубно въздействие на здравето им.

Задължително би трябвало да давате на рибките си и витамини, като най-важният в този случай е витамин А. Именно той е виновен за красивата, наситена и ярка багра на рибките. Ако забележите, че люспичките им са потъмнели и са по-светли, тогава това е сигурен знак, че би трябвало да им давате витамини.

Има доста специфични храни за златните рибки, само че можете също по този начин да ги храните с натурална храна, в случай че желаете. Най-добрият вид е да редувате двата метода.

 хранене на златна рибка

- плаващи топчета - този тип храна за рибките съдържа много белтъци в състава си. Преди да ги дадете на рибките ви, би трябвало да ги накиснете в аквариумна вода за 10-на минути, с цел да станат малко по-меки;

- зърнени храни - това е най-универсалният вид, като той също е богат на много белтъци и редица други потребни съставки за вашите златни рибки;

- замразени храни - могат да бъдат както растителни, по този начин и скотски. Трябва да ги размразявате в дребни количества и да давате на рибките ви, като е значимо да запомните, че не трябва да се замразяват наново. Предимствата на този тип храна е в това, че тя е много питателна;

- жива храна - от време на време можете да употребявате и такава храна за вашите рибки, като да вземем за пример дребните земни червеи или дафнии. Можете да закупите такава храна във всеки зоомагазин;

- зеленчуци - можете да им давате грах, моркови и спанак, които са доста потребни за златните рибки. Алтернативен вид са и водораслите, като е значимо да ги накисвате за малко в гореща вода преди да ги дадете на аквариумните ви жители.

Можете самоуверено от време на време да разнообразявате рациона на рибките ви, като им давате парченца краставица, любеница или портокали. Други разновидности са:

- варен ориз;

- мек хляб;

- листни зеленчуци;

- царевични зърна;

- обелено грозде.

Не е толкоз комплицирано да се грижите за златните рибки, само че въпреки всичко е доста значимо да обръщате изключително внимание на храненето на аквариумните ви поданици. Винаги им давайте единствено качествена храна, защото в противоположен случай може да се стигне до редица проблеми със здравето на рибките.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР