За четвърти път в своята история Наполи ще играе в

...
За четвърти път в своята история Наполи ще играе в
Коментари Харесай

Уверен "Наполи" не остави съмнения, че заслужава място в групите на Шампионската лига

За четвърти път в своята история " Наполи " ще играе в груповата фаза на Шампионската лига. Отборът от Неапол се класира, откакто в плейофния кръг от квалификациите отстрани " Ница " с общ резултат 4:0. В упования с огромен интерес реванш на стадион " Алианц Ривиера ", гостите от Италия реализираха триумф с 2:0, с колкото надиграха " червено-черните " и на " Сан Паоло ". Успехът в конфликта има огромно значение за " Наполи ", който във втори следващ сезон е част от най-хубавите 32 тима в Европа, което значи нови солидни финансови средства за клуба.

Неаполитанците играха доста мощно на френска земя и единствено през първата част имаха 12 опита за отбелязване на гол, против единствено два за домакините. И двете попадения обаче паднаха след почивката.

Още в 48-ата минута прецизен за първи път през сезона бе Хосе Мария Кайехон. Испанецът получи съвършено подавне от капитана Марек Хамшик и изпрати топката във вратата.

Малко по-късно Дрийс Мертенс стреля рисково, само че топката се отби в гредата. В друга обстановка, появилият се като запаса за " Ница " - Игнатиус Ганаго, пропусна да означи, изпращайки топката в обсега на Пепе Рейна.

Лоренцо Инсиние пропиля няколко отлични обстановки пред вратата на Йоан Кардинал, само че в 89-ата минута въпреки всичко записа името си измежду голмайсторите. Вече с капитанска лента на ръката, след промяната на Марек Хамшик, роденият в Неапол футболист сподели безукорен завършващ удар от границата на наказателното поле, след центриране на Фаузи Гулам.

" Наполи " е едвам вторият италиански тим след " Милан " (2013/14), който преодолява плейофния кръг от квалификациите в последните осем сезона. " Адзурите " не престават да имат и отлична статистика при гостуванията си в Европа - 6 победи в последните 9 срещи.

Те ще опитат да подобрят представянето си от предходната акция, когато отпаднаха от " Реал " Мадрид на 1/8-финалите в шампионата. " Ница " ще продължи присъединяване си в групите на Лига Европа.

Жребият за груповата фаза на Шампионската лига е в четвъртък, от 19:00, и ще бъде излъчен директно в ефира на bTV Action!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР