За четвърта поредна година Държавната агенция за закрила на детето

...
За четвърта поредна година Държавната агенция за закрила на детето
Коментари Харесай

Започват номинациите за „Посланик на доброто“ 2022 г. на Държавната агенция за закрила на детето

За четвърта поредна година Държавната организация за протекция на детето ще отличи посланиците на положителното. Ежегодно премията се връчва на хора и организации, които са направили положително и са помогнали на дете/деца и/или на фамилиите им в неволя, подали са ръка в точния миг и са повода някое дете и околните му още веднъж да повярват, че положителното съществува. До 1 октомври 2022 година ДАЗД ще чака кандидатурите историите за хората, които да станат посланици на положителното за тази година, оповестиха от ДАЗД.

„ Обнадеждаващо е, че всяка година историите за положителните хора стават от ден на ден и повече. Иска ми се всичките да ги разкажем, тъй като всяка една може да болести със светлия си образец. Целият свят в последните години непрекъснато се изправя пред извънредно тежки тествания, по тази причина тези истории, в които демонстрираме, че положителното побеждава злото, са нашата вяра, че дружно ще се оправим с всички провокации, като отправим взор първо към най-уязвимите и в това време най-ценните – децата “, съобщи доктор Елеонора Лилова, ръководител на Държавната организация за протекция на детето.

В началото на месец октомври, откакто завърши периода за подаване на кандидатурите за дипломат на положителното, комисия, ръководена от ръководителя на ДАЗД и с присъединяване на общественици, представители на медиите, членове на Съвета на децата и други ще дефинира наградените. 2

„ Всички ние в Държавната организация за протекция на детето нямаме самообладание и тази година да се срещнем с историите, които ще получим. Всъщност в самодейността „ Посланик на положителното “ спечелили са всички, които са отделили от себе си, от средствата си, които са оставили постоянно част от сърцето си в потребна идея. Те са против безразличието, против безчувствието, против нещастието на хората. Победители са, тъй като носят положителното в себе си и са същински потребни хора “, добави доктор Елеонора Лилова.

Досега с наградата „ Посланик на положителното “ са отличени над 50 персони и организации, измежду които лекари, учители, пожарникари, цивилен организации и най-много хора, които са приели помагането на деца и фамилии в потребност, за тяхна естествена задача в живота. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР