За четвърта поредна година Българската национална телевизия откри своята ТВ

...
За четвърта поредна година Българската национална телевизия откри своята ТВ
Коментари Харесай

Над 100 студенти участват в четвъртата ТВ Академия на БНТ

За четвърта поредна година Българската национална телевизия откри своята " ТВ Академия ". Над 100 студенти от седем университета ще вземат участие в тазгодишното издание. През идващите месеци младежите ще натрупат опит в седем дирекции в публичната телевизия.

Трупане на умения, познания, опит и пръв допир с малкия екран - това е подготвила " ТВ Академията ".

" Ние се срещаме с поколението Z. Те прекатурват нашата визия, виждаме по различен метод света, който те откриват и това ни оказва помощ да бъдем по-модерни, по-съврменни ", сподели Даниел Чипев, зам.-директор на " Новини и настоящи излъчвания " в Българска национална телевизия.

Менторите от Академията са подготвени да обучат нови и свежи фрагменти, които да влязат в редиците на публичната телевизия.



" Ще минат през целия развой при основаването на вести и настоящи излъчвания. Така че сигурно ги чакат забавни минути из коридорите на Българската национална телевизия. Не се колебая в това ", сподели Радостин Любомиров, продуцент и водещ на " Спорт " в Българска национална телевизия.

А студентите се вълнуват, че ще могат да се допрян до магията на малкия екран и да приложат теоритичните си познания на процедура.

" Трябва да се доверим на националната телевизия за такова начинание и за първа такава крачка, най-малко за мен. Мисля, че съм на вярното място ", сподели Гергана Асенова, студент в СУ " Св. Климент Охридски ".



" Графичният дизайн ми е, по какъв начин да кажа, пристрастеност и извънредно доста ми харесва. Занимавам се от доста време с това и считам, че тук мога да допринеса и да дам най-хубавото от себе си ", уточни Йордан Борисов, студент в УНСС.



" Очаквам да се сблъскам с нови провокации. Да видя онлайн по какъв начин се случва работата ", сподели Калоян Иванов, студент в Национална музикална академия.

В идните месеци студентите ще могат да работят с експерти, които ще им разкрият тайните на малкия екран и на журналистическата специалност.

Репортер: Ерика Шаумян
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР