За безопасни празници, без опасни фойерверки призоваха от Министерството на

...
За безопасни празници, без опасни фойерверки призоваха от Министерството на
Коментари Харесай

МВР с призив за новогодишната нощ: Фойерверките и увеселителните пиротехнически изделия не са играчка

За безвредни празници, без рискови фойерверки приканиха от Министерството на вътрешните работи (МВР). Във фейсбук от министерството приканват хората да не разрешават на пиротехниката да помрачи новогодишната нощ и напомнят, че увеселителните пиротехнически произведения не са играчка, а взривни субстанции.

От Министерство на вътрешните работи припомнят, че когато се купуват пиротехнически произведения, потребителите би трябвало да се уверят, че са с обезпечено качество и да се купуват единствено от магазини, които имат право да ги продават и да ги съхраняват вярно. Стриктно спазвайте инструкциите от компанията производител, когато боравите с фойерверките и сигналните ракети, допълват от вътрешното министерство. 

Температурата на някои фойерверки може да доближи над 2000 градуса. Затова съхранявайте тези произведения надалеч от топлинни източници, поучават от Министерство на вътрешните работи.

Използвайте пиротехнически произведения единствено навън, като авансово се уверите, че в непосредствена непосредственост няма дървета, коли, леснозапалими предмети. Не допускайте децата да играят сами с пиротехнически произведения. Дръжте ги на недостъпни за тях места, допълват експертите.

Избягвайте да палите бенгалски огън в стаята, по-добре на терасата и не рискувайте живота си със самоделни пиротехнически произведения, пишат още от Министерство на вътрешните работи и пожелават огънят в новогодишната нощ да е от благополучие и прелестни страсти. 

По-рано през днешния ден стана ясно, че в София няма да има новогодишна заря. Тя ще бъде сменена със светлинно шоу. 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР