За българската демокрация, а не за българските политици, 45-ото НС

...
За българската демокрация, а не за българските политици, 45-ото НС
Коментари Харесай

Слави Василев: Разликата между парламент с и без патриоти е дали Борисов ще намери коалиционни партньори

" За българската народна власт, а не за българските политици, 45-ото Народно събрание направи доста. Първо, тъй като в профил владението на Борисов над Народно събрание. Вижда се хаосът, който видимо съществува и е разследване на това, че нито един от политическите играчи не може да си наложи волята. Отстъплението на политическата класа е за сметка на българските жители, които виждат положението на страната ", счита той.

Според политолога доцент Татяна Буруджиева 45-ото Народно събрание е било потребно с това, че се е върнал гражданският интерес към парламентаризма. Тя означи, че сега хората желаят да видят какво ще създадат техните избраници.

" Тепърва ще забележим доказателства дали се направи нещо потребно за демокрацията, тъй като промяната на властта стана на изборите. От политиците в Народно събрание се чака да работят като в институция, без да е належащо някой да ги управлява ", акцентира политологът.

Буруджиева е безапелационна, че в Народно събрание сме били очевидци на нещо като предкампания за новите избори - всеки ден е употребен от всяка партия за свалянето на ГЕРБ от власт.

" Служебното държавно управление ще бъде с друга сила, в случай че би трябвало да го съпоставим с първото на президента Радев. Той е натрупал опит и познания, има информация какво се случва в страната. Да се надяваме, че служебният кабинет ще покаже на обществото истината за ръководството на страната ", означи на собствен ред Василев.

Toй съобщи, че всичко, което се случва в страната от митингите напред, демонстрира триумф за президента.

" Президент и министър председател - тези две фигури са водещите съперници на политическата сцена на България. В подтекста на това, което се случи от началото на лятото, ние виждаме, че по-скоро Радев излиза от горната страна ", разяснява политологът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР