За България докладът за върховенството на закона е опис на

...
За България докладът за върховенството на закона е опис на
Коментари Харесай

Крум Зарков: Докладът на ЕК е опис на корумпирана и безконтролна държава

За България отчетът за върховенството на закона е списък на страна, ръководена подмолно, корумпирано и безотговорно. Това сподели заместник-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Крум Зарков по време на конференция на " Позитано " 20 във връзка отчета, изнесен през днешния ден от Европейска комисия.
Още по тематиката
Зарков е на мнение, че институциите, които би трябвало да следват закона, " не могат или не желаят да го създадат ".

" Това е отчет за изгубеното време, защото най-малко от 4 години насам тежките рецензии, отправени в него, са издигани няколко пъти от Българска социалистическа партия в това число и във вотове на съмнение, във връзка с цялостния неуспех в битката с корупцията ", посочи депутатът от Българска социалистическа партия.

Българска социалистическа партия счита, че освен нито един от поставените въпроси не е решен, само че са изникнали и нови.

Именно те, по думите му, са " обект на внимание на най-високо равнище в Европейски Съюз ".

" Това, че има корупция не е вест. По страниците на отчета е маркирано, че 80 000 знаят, че тя е публикувана в България, те са и на площада ", разяснява още депутатът от Българска социалистическа партия.

" В този отчет, който е друг от Механизма за съдействие и инспекция, неведнъж се загатва, че механизмът остава. Европейска комисия ще вземе крайното си решение за продължаването му, което слага България, дружно с Румъния, в качество на следена страна ", обясни още Зарков.

Според него " затвореното ръководство " стеснява гражданското общество като метод за правене на политика.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР