Едновременно с това Песков изтъкна, че сред западните страни цари

...
Едновременно с това Песков изтъкна, че сред западните страни цари
Коментари Харесай

Песков: Има разнобой при Запада за използването на натовски оръжия на руска територия

Едновременно с това Песков посочи, че измежду западните страни царува разнобой по тематиката.

" Ние виждаме, че по този въпрос няма единение на мненията в западния лагер ", разяснява представителят на Путин в изявление за " Известия ". Според него някои представители на Запада насочат " безусловно безотговорни и провокативни изказвания ", само че има и други, които задават въпроса: " А би трябвало ли ни по-нататъшна ескалация? "

Попитан по какъв начин ще отговори Москва на приложимост на натовско оръжие по нейна територия, Песков сподели, че отговора го знаят военните и президентът Владимир Путин. По думите му армията се готви за контрамерки при положение, че Западът разреши на Украйна да нападна съветска територия с далекобойно западно оръжие, написа " Комсомолская истина ".

Песков съобщи, че без присъединяване на Русия идната конференция в Швейцария през юни за урегулиране на спора в Украйна е безперспективна и неуместна.

Освен това представителят на Кремъл опроверга появилата се информация преди ден, че се готви среща на върха по украинския въпрос, която ще се организира в Саудитска Арабия с присъединяване на Русия. Според него това е в областта на хипотезите и не е съществено. За сходен конгрес заяви на 27 май Bloomberg, като се базира на собствен източник.

Песков разяснява и думите на американския президент Джо Байдън, че американските военни са освободили Европа и са избавили света от Хитлер по време на Втората международна война. Според прессекретаря на Путин това е опит за промяна на историята, цитира го " Известия ".

Байдън направи изявлението на 27 май на военното гробище Арлингтън, по време на което не загатна ролята на Съюз на съветските социалистически републики и другите съдружници против Хитлер. Според Песков младите генерации в европейските страни дори не знаят кой е взел участие във Втората международна война, защото не са го учили, а наред с това е налице тренд да бъде изтрита от историята ролята на руския народ за спасението на света от фашизма.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР