За активна политика на през тази година ще бъдат заделени

...
За активна политика на през тази година ще бъдат заделени
Коментари Харесай

83 млн. лв. от бюджета - за активна политика на пазара на труда през 2021-ва

За дейна политика на през тази година ще бъдат заделени 83 милиона лв. от държавния бюджет. Средствата са с 10 милиона лв. повече спрямо предходната година, като е утвърден от обществените сътрудници, оповестява БНР.
В проекта е заложено нарастване на възнагражденията на включените в другите стратегии и образования безработни. Предстои проектът да бъде утвърден от Министерския съвет.
 Как да работи Европа, с цел да избегне всеобща безработица Как да работи Европа, с цел да избегне всеобща безработица
Пандемията ускорява разделянето на европейския пазар на труда сред квалифицирани и неквалифицирани служащи макар финансовата подкр...
Очакванията са през 2021 година при липса на внезапно утежняване на стопанската обстановка да се обезпечи претовареност със средства от държавния бюджет на 14 495 безработни и образование на 11 599.
Във връзка с нарастването на минималната работна заплата от първи януари тази година се усилва и размерът на субсидираното трудово заплащане на включените в стратегии безработни лица - 650 лева при цялостен работен ден.
Националният проект за деяние по заетостта планува нарастване на възнаграждението и на включените в програмата „ Старт на кариерата “ младежи - от 700 на 800 лв., на младежките посредници от общините - от 730 на 830 лв., на ромските посредници със приблизително обучение - от 650 на 750 лв., а на тези с висше обучение - от 700 до 800 лв. по стратегия „ Активиране на неактивни лица “. Увеличават се и средствата за ментор от 180 на 200 лв..
За За поощряване на териториалната подвижност на безработните се усилват парите за транспортни разноски за показване пред шеф - те са до 20% от трудовото заплащане за субсидирана претовареност и се усилват от 122 на 130 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР