За 72 часа е задържана 29-годишната жена от Плевен, която

...
За 72 часа е задържана 29-годишната жена от Плевен, която
Коментари Харесай

Обвинение за водачката на автомобила, причинила тежката катастрофа

За 72 часа е арестувана 29-годишната жена от Плевен, която се удари с автомобила си в рейс при тежката злополука край Вакарел в петък. Това разгласи на ексклузивен брифинг наблюдаващият прокурор по делото Мирослав Ангелов в Софийската окръжна прокуратура.

Той изясни, че няма техническа нередовност на автомобила на 29-годишната шофьорка и че злополуката се дължи на нейни субективни дейности. Тя е с обвиняване за осъществено закононарушение, квалифицирано като " причиняване на пътно-транспортно произшествие, при което са починали и потърпевши повече от двама души ".

При трагичния случай през вчерашния ден край Вакарел живота си изгубиха шестима, а над 20 са потърпевшите, които са настанени в разнообразни столични лечебни заведения.

Ще бъде импортирано искане за непрекъсната мярка за задържане на 29-годишната жена, която ще се гледа в понеделник. Ангелов сподели още, че досега са разпитани 26 очевидци, измежду които и потърпевшите, които са настанени в лечебните заведения.

Пробите за опиати и алкохол както на водача на рейса, по този начин и на лидерката на лекия автомобил са негативни, сподели още Мирослав Ангелов.

От Прокуратурата приканиха очевидци на злополуката от другите коли, които са били на автомагистралата по време на тежкия случай, да се обадят, с цел да може истината да се обясни по-бързо.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР