За 48,5% от гласоподавателите изборите на 11 юли са били

...
За 48,5% от гласоподавателите изборите на 11 юли са били
Коментари Харесай

Галъп: За всеки втори гласоподавател изборите на 11 юли са били по-честни от преди |

За 48,5% от гласоподавателите изборите на 11 юли са били по-честни от преди. Около 2/3 поддържа машинното гласоподаване, сочи следизборен сондаж на " Галъп интернешънъл болкан ", сбъднат сред 14-и и 16 юли измежду 816 пълнолетни българи по телефона. Резултатите бяха оповестени през днешния ден.

3-ма от всеки 4-има гласоподаватели упорстват за съставяне на постоянно държавно управление, само че мнозина се двоумят дали това ще се случи.

Неделният избор " отчетливо " е за унищожаване на модела на ръководство на ГЕРБ. Това заявяват 2/3 от пълнолетните интервюирани.

Мнозинството не утвърждава нито прибързаното оповестяване на проектокабинет от Слави Трифонов - даже преди да бъдат оповестени изборните резултати от ЦИК, нито самия му състав. Масово хората споделят, че желаят смяна и са добре ситуирани към " някаква форма на продължение на служебния кабинет ".

Заявката на водача на " ИТН " за кабинет с министър председател Николай Василев се прави оценка като неубедителна. 68,7% не утвърждават оповестяването на проектокабинет преди свикването на Народното събрание. 24,8% нямат нищо срещу това. Вече оттегления като номиниран за министър председател Василев не утвърждават 56,9%. Харесват го 23,4%. Останалите се двоумят. " Очевидно изтеглянето на Василев е удобна за Трифонов стъпка. 50,4% обаче не утвърждават като цяло препоръчаният състав, а 26,7% го утвърждават. Останалите се двоумят ", пишат от " Галъп ".

Технологията на парламентарния избор от 11 юли се утвърждава. Но мнозина са останали недоволни от резултата на партията/коалицията, за която са дали своят вот.

Честността

48,5% считат, че изборите са били по-честни от преди, 27,9% – същите като преди, 9,3% - по-нечестни.

Явно мнозина са очаквали по-добро показване от партиите си – 56,2% от запитаните не са удовлетворени от съответния резултат, 29,2% са.

75,6% избират да има държавно управление, 15,6% - нови избори.

Липсва сигурност, че Народното събрание ще успее да сформира държавно управление. 47,5% допускат, че няма да успее, а 39,9% са оптимисти. Останалите се двоумят. Има растеж на упованието за държавно управление спрямо предходни сондажи на „ Галъп интернешънъл болкан “.

Важно е моделът на ръководство на ГЕРБ в никакъв случай да не се повтори - съгласяват се 71,5%. 20,2% не считат, че е повторението на модела би било проблем. Закономерно на тези настройки е желанието за държавно управление, образувано към така наречен партии на митинга. На пряк въпрос дали не би било добре служебното държавно управление под някаква форма да остане, 62,5% биха одобрили, а 32,1% не биха одобрили. Останалите се двоумят.

Данните са от самостоятелен телефонен сондаж измежду 816 души. Изследването е извършено в интервала 14-16 юли. Абсолютната оптималната неточност е ±3,5% при 50% дялове. 1% от извадката се равнява на към 55 хиляди пълнолетни българи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР