За 43-а поредна вечер недоволни се събраха в триъгълника на

...
За 43-а поредна вечер недоволни се събраха в триъгълника на
Коментари Харесай

Ден 43: За пръв път рок на живо на протеста |

За 43-а поредна вечер недоволни се събраха в триъгълника на властта, с цел да изискат оставката на премиера Бойко Борисов, държавното управление, основния прокурор Иван Гешев и предварителни избори. 

И довечера OFFNews ще следи обстановката в столицата. 

В 43-ата вечер за пръв път ще се организира рок концерт на " Орлов мост ". 

По-рано през днешния ден от Отровното трио съобщиха чрез страницата си във фейсбук, че са събрани 65 553,96 лв., като от тях са изразходвани 17 570 лв. за: палатки, тенти, спални чували, озвучаване, кабели, мегафони, стикери, плакати, транспаранти, флагове, столове, маси, храна, вода, санитарни потребности, популяризация в интернет и превоз. 





Към 19 часа беше проведен контрапротест и петиция, която беше подписана от 5 000 души пред Столична дирекция на вътрешните работи. Протестиращите упорстваха да получат информация дали митингите са противозаконни. " Ако митингите са такива, полицията да влезе в пълномощията си и да ги отстрани ", настоя участник в днешната акция. Те ръкопляскаха в символ на поддръжка на това, което прави полицията.

Хронология на събитията:

21:30 ч.: Хвърлят се яйца, домати и тоалетна хартия по постройка на Министерство на вътрешните работи. 



21:25 ч.: За пръв път от началото на митингите ще има рок концерт на " Орлов мост ". 





21:15 ч.: Шествието се насочва към Министерство на вътрешните работи. " Ние, жителите, няма да оставим нито една институция, най-много Министерство на вътрешните работи. Тази вечер ще приготвим омлет по милиционерски единствено че пред различен вход на министерството на вътрешните работи – този на Дирекция " Оперативни механически интервенции " - това е службата, която слуша нас и всички Вас ", сподели Хаджигенов. 

21:10 ч.: Говори Арман Бабикян от „ Отровното трио “: Благодаря Ви, че сте на този площад и довечера. Проф. Минеков е в Пловдив. Отново полицията не позволява митинга да стигне до гарата. Бабикян сподели още, че три служби са влезнали в дома на Тихомир (активист от Изправисе.БГ). 

Ако инцидентно отговорите на тези въпроси стартират с „ да “, не сте ли част от държавното управление, в случай че живеете там? Ако да, не е ли време да излезете от правосъдната система. Борисов, за Вас към този момент ми е жалост, няма да ви запитвам към този момент нищо, тъй като тези, които Ви бяха съдружници до през вчерашния ден, ще ви вземат всичко, добави Бабикян.

20:50 ч.: Протестиращ изрази недоволството си от държавното управление посредством стихотворение. 

20:44 ч.: Арестуваното момче за случката на „ “ е освободено под гаранция, сподели представител на митинга, като се базира на юрист Минчо Спасов. 

20:35 ч.: " Прокуратурата изнудва и рекетира под благия взор на основния каскет на прокуратурата или персонално от Сотир Цацаров. И преди са изчезнали неща, само че не в мащабите на 35 кг злато. Тогава обаче не е имало спецпрокуратура ", сподели още Хаджигенов. 

20:30 ч.: Отдел " Наркотици " и отдел " Тежки закононарушения " са нахлули в дома на майката на един от деятелите а митинга, който е на блокадата на " Орлов мост ", разгласи адв. Николай Хаджигенов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР