За 3,5 години членове и доброволци от сдружението Нулев отпадък“

...
За 3,5 години членове и доброволци от сдружението Нулев отпадък“
Коментари Харесай

Биоразградими чинии за топли и студени храни правят българи от бирен малц

За 3,5 години членове и доброволци от сдружението „ Нулев боклук “ са организирали над 150 събития, свързани с акции по понижаване на пластмасата и изобщо на отпадъците. С сходна цел са основани интерактивни презентации, ориентирани към информираността на учениците за преработването на материалите и запазване на природата.

От сдружението вършат последваща крачка.

 Преди към 2 години създават и под името Zero Wave стартират да създават 100% биоразградими, компостируеми и годни за консумация чинии и принадлежности за хранене, основани от остатъчен малц, останал след производството на бира. За това описа пред Радио София Денимир Димитров , шеф на сдружението „ Нулев боклук “.

Конструирали са и са основали характерна машина. С нея към този момент се вършат чинии от бирения малц , 95% от който нормално се изхвърля. Посудата е подобаваща за супи, салати, сосове – както студени, по този начин и топли. Издържа повече от 3 часа, след сипването на консистенцията.

От „ Нулев боклук “ към този момент оферират продуктите на компании и сътрудници от Западна Европа.

Неслучайно изобретателните природозащитници са финалисти в състезанието за новаторско дружество на годината. Печелят и в други финансиращи стратегии у нас и в чужбина.

Чуйте повече по тематиката от диалога на Лили Големинова с Денимир Димитров.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР