За 27-а поредна вечер жители на София излизат на протест

...
За 27-а поредна вечер жители на София излизат на протест
Коментари Харесай

27-и ден на протести - Полицията отблъсна протестиращите на Капитан Андреево

За 27-а поредна вечер поданици на София излизат на митинг с искане за оставката на кабинета на Бойко Борисов и на основния прокурор Иван Гешев. Сборният пункт е добре прочут: Триъгълникът на властта сред Президентството, Министерския съвет и постройката на Народното събрание. И през днешния ден основни кръстовища в центъра на София останаха блокирани - Орлов мост, пред Софийския университет и площад " Независимост ". 

В момента е блокирана автомагистрала " Марица " в посока ГКПП " Капитан Андреево ". " Да живее България! Да живеят свободните българи "  , скандира мъж през мегафон. Веят се български флагове. Там е и юрист Хаджигенов. Според Отровното трио на следващия ден се чака българи да блокират централни улици в чужбина.

Министерство на вътрешните работи удостовери за блокадата при 109-ия километър на автомагистралата. " Поради нерегламентирани протестни дейности е блокиран сектор от Автомагистрала " Марица " в региона на 109-ия километър, на към 4 км преди Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево. Движението по пътните платна е прекратено и в двете направления. Служители на ОДМВР-Хасково подхващат ограничения за попречване на затруднения в трафика ", се споделя в известието на вътрешното ведомство.

Повече от 2 часа продължава блокадата на " Капитан Андреево ", заяви в 22 часа Нова телевизия. Полицията е на мястото и договаря с протестиращите, само че те са безапелационни, че няма да освободят лентите, до момента в който не се изпълнят настояванията им. Властите осведомят пътуващите още преди отклонението за Граничен контролно-пропусквателен пункт, като на пункта се намират няколко турски гастарбайтари.  

В 23 часа Българска национална телевизия заяви, че силите на реда са премахнали палатките от платното и придвижването по посока Турция е възобновено. " Буквално ни събраха в едно кръгче ", разяснява участник в митинга във Facebook групата " Свиленград желае оставка ". Тировете и колите към този момент се движат, само че на ниска скорост, защото минават напълно покрай протестиращите, които са седнали на част от платното, обградени от полицията. 

В София ораторите приканват към организация, с която протестиращите да " поздравят " водача на ГЕРБ Бойко Борисов и участниците в утрешната колекция на партията му.  По-рано през днешния ден в обществените мрежи към този момент стартира разискване на дейностите в региона на партийната колекция, която би трябвало да стартира в 12 часа в " София Тех Парк ".

Протести се чакат и в други градове в България. Във Варна през вчерашния ден демонстрациите минаха в друга фаза - протестиращите блокираха основното кръстовище пред постройката на общината. Там бяха ситуирани палатки, които към среднощ се усилиха. Полицията разположи железни ограждения към лагера, за да обезпечи сигурността на протестиращите. Блокадата е на бул. „ Мария Луиза “, който е една от основните пътни артерии в града с претрупан трафик. Протестиращите настояват, че ще останат пред общината, докато държавното управление не подаде оставка.

Протестиращите не престават да стоят и на пътя Стара Загора – Хасково. Те упорстват да бъдат пропуснати от полицията до детелината на автомагистрала „ Тракия “. Хората настояват, че са блокирани от органите на реда. Един от тях съпостави обстановката с митинга на плаж „ Росенец “ миналия месец, когато недоволните не бяха позволени до плажа от органите на реда. От полицията настояват, че го вършат за сигурност.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР