За 25-ти пореден път сдружението „Произведено в България – съюз

...
За 25-ти пореден път сдружението „Произведено в България – съюз
Коментари Харесай

“Произведено в България” връчи за поредна година наградите “Златна мартеница”

За 25-ти следващ път сдружението „ Произведено в България – съюз на дребния и междинен бизнес” връчи годишните награди “Златна мартеница”. Победителите бяха оповестени на гала в Гранд Хотел София на 6 март в наличието на Президента на България Румен Радев и представители на родния държавен, политически и бизнес хайлайф. Наградата “Златна мартеница” е учредена от Съюз “Произведено в България”, с цел да подкрепи съживяването на българските производства и услуги и повишението на тяхната конкурентоспособност у нас и на открито. Ежегодният приз е въодушевен от неповторимия български бит Закичване с мартеница като благопожелание за благоденствие и здраве.

Тазгодишните награди се връчиха в 5 категории: за компания, наложила на пазара сполучлива комерсиална марка и завоювала доверието на родните потребители; за сполучливо стартирала компания с новаторско производство; за политик, отстояващ ползите на българския бизнес; за започваща компания и за женско предприемачество.

Първата “Златна мартеница” тази година отиде при “Зора ММС” ООД - сдружение, утвърдило се като притежател на една от най-големите търговски вериги у нас. ЗОРА е верига магазини, която не просто дава на хората достъп до технологиите. Амбицията й, въз основата на насъбрания 27-годишен опит, е да доставя на клиентите си пълноценни преживявания. През 2016 година тя промени корпоративната си еднаквост, само че защото доверие се гради освен с дизайн, а и с функционалност, от ЗОРА работят върху поддържането на непрекъснато и разнообразно портфолио, включващо целия набор от уреди за дома и фамилията, предлагани от международни производители. Предстои цифровизация, която ще усъвършенства обслужването на клиентите и ще способства за социално-отговорната политика на компанията. През 2019 година ЗОРА ще продължи да открива нови магазини и работни места, увериха от компанията.

Със “Златна мартеница” за сполучливо стартирало новаторско произвеждане бе наградено „ Нухелт” АД - сдружение, което създава здравословни снаксове от кафяв пълнозърнест ориз без пържене, със 100% натурални съставки, без глутен, без ГМО, без консерванти и глутамат. През ноември 2018 година Нухелт АД навърши 2 години, през които реализира мощно наличие на българския пазар и развиване на експорта, достигайки 6 континента и 55 страни. RiceUP! е единственият оризов чипс в Европа, създаван от цели зърна пълнозърнест ориз, а не от оризови пелети. Така стъпката от чистата суровина до крайния артикул е единствено една и здравословните изгоди на оризовото зърно са съхранени в най-голяма степен.

Със “Златна мартеница” беше отличен и господин Йордан Цонев като политик, отстояващ ползите на българския бизнес. Зам.-председателят на Комисията по бюджет и финанси в 44-то Народно Събрание заслужи наградата с дългогодишния си принос за възстановяване на бизнес средата в България.

„ Златна мартеница” за сполучливо започващо дружество получи IT компанията „ Джоб Радар ООД “, чиято новаторска онлайн платформа за търсене и предложение на работа локализира най-близките свободни работни места и отворени позиции. Изчислявайки времето за напредване до работното място - пешком, с колело или автомобил, потребителите могат да наблюдават на специфична интерактивна карта отворените позиции към тях - на всички места и когато и да е. Чрез ядро от изкуствен интелект JobRadar.BG предлага на търсещите работа най-подходящите за тях варианти, намирайки пресечната точка сред новите трендове в търсенето и предлагането на работа и нововъведенията в осведомителните технологии. В динамичността на огромния град от ден на ден хора търсят работа, безусловно близка до тях, а това пести време и средства, настояват от стартъп-а.

Със “Златна мартеница” за сполучливо женско предприемачество бе удостоена Весела Стаменова-Джорова, притежател и шеф на „ АДВАНСЕД ПАРАШУТ СИСТЕМС “ ЕООД. Нейната компания е единствената в Източва Европа, която създава, тества и създава съоръжение за парашутни скокове. За последните 4 години компанията е патентовала нови артикули, свързани с парашутната активност – измежду тях раницата за парашути с марка "Аvalon ", сертифицирана в Германия. Българските моделите са три – AVALON Student, AVALON Sport, AVALON Accuracy (и разновидността AVALON PT, която се разграничава единствено по контейнера на запасния парашут). Фирмата е член на интернационалната парашутна асоциация на производителите на такива артикули. Наградата за женско предприемачество бе връчена от госпожа Надя Кошинска, член на УС на Fibank.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР