За 14 пострадали от градушка в Северна Италия, съобщи вестник

...
За 14 пострадали от градушка в Северна Италия, съобщи вестник
Коментари Харесай

14 пострадали от градушка в Северна Италия

За 14 потърпевши от градушка в Северна Италия, заяви вестник " Месадежро ". 

Двама са потърпевши от паднало дърво върху колата, откарани са в болница. Бури с вятър, дъжд и градушка връхлетяха районите Ломбардия и Емилия-Романя, причинявайки разстройства в придвижването и нанасяйки съществени вреди на селското стопанство в тези райони. Земеделската асоциация Coldiretti заяви за 46 случая на град с размерите на топка за тенис на маса.

Пожарникарите на Емилия-Романя почистват пътищата от паднали дървета в неделя. Като превантивна мярка беше спряно железопътното придвижване в един от секторите в региона на Равена.

Вълна от неприятно време с стихии и градушка връхлетя северната част на Италия след интервал на необикновени горещини. В сряда циклон обхвана региона на Венето, където до 110 души бяха ранени вследствие на градушка и падащи части счупено стъкло.

Докато жителите на североизточната част на Италия броят вредите от дъждовете и градушките, жителите на централните и южните региони на страната не престават да изнемогват от необикновените горещини, които антициклонът Харон донесе на Апенините от Африка. Тази седмица на островите Сицилия и Сардиния въздухът съвсем на всички места се загря до 45 градуса, само че бяха регистрирани пикове на топлота до 46,7 градуса.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР