Ювентус направи сериозна крачка към спечелването на поредна шампионска титла.

...
Ювентус направи сериозна крачка към спечелването на поредна шампионска титла.
Коментари Харесай

Юве е все по-близо до Скудетото, бианконерите удариха Лацио в дербито на Серия А

Ювентус направи сериозна крачка към спечелването на поредна шампионска купа. " Старата госпожа " победи в огромното дерби на кръга против Лацио с 2:1 и по този метод има осем точки задатък пред втория Интер, четири кръга преди края на Калчото.
 Ювентус - Лацио 2:1 (Развой на срещата по минути) онлайн
Ювентус - Лацио 2:1 (Развой на срещата по минути)

Роналдо още веднъж свети за " Старата госпожа "

Селекцията на Маурицио Сари се развихри при започване на втората част, когато в границите на 120 секунди, на два пъти се разписа огромната звезда на торинци Кристиано Роналдо. Лацио не се съобщи и понижи изоставането си посредством Имобиле от дузпа в 82-ата. До края гостите от Рим можеха да си тръгнат и с точката, само че Шчесни направи ужасно избавяне при удар от фаул на Милинкович-Савич. Така момчетата на Симоне Индзаги се простиха и с илюзорните си шансове за Скудеото, до момента в който тифозите на Юве към този момент отброяват миговете до нова шампионска купа на Италия.
 Милан разгроми Болоня, Лига Европа наподобява сигурна
Милан разгроми Болоня, Лига Европа наподобява сигурна

" Росонерите " взеха решение мача преди 60-ата минута

Лацио се ориентира по-добре към ситуацията на " Алианц Стейдиъм " и сътвори първото голово състояние в дербито. С настъпването на петата минута страхотната стиковка сред Чиро Имобиле и Фелипе Кайседо още веднъж даде резултат. Всичко това изведе еквадореца на стрелкова позиция, само че в последния момент беше блокиран от Лео Бонучи.
 Снимка 488860
Източник:

Отговорът на " Старата госпожа " не закъсня. Дъглас Коща показва избухливата мощ на своя шут, като опитва да изненада Стракоша с шут от над 20 метра. Албанецът обаче внимаваше, а малко по-късно нямаше нужда от негова интервенция и при диагонален изстрел на Кристиано Роналдо.

Селекцията на Маурицио Сари можеше да поведе в резултата с идването на 11-ата минута. Пауло Дибала центрира от фаул. Топката стигна до далечната греда за Де Лихт, който технично върна към дузпата за Алекс Сандро. Бразилецът насочи прекрасен изстрел с глава, който хвана в крачка Стракоша, само че само се отби в далечната греда.
 Сампдория обърна като посетител Парма с три гола след почивката
Сампдория обърна като посетител Парма с три гола след почивката

Генуезците задминаха днешния си противник

Кристиано Роналдо остана покрай това да осъществя попадение в 31-ата минута. Аарън Рамзи съумя да избяга от опеката на лациалските бранители, но опитът му за съдбоносен пас към непокрития португалец не сполучи.

Домакините сътвориха нещо забавно в 35-ата. Френският халф Адриен Рабио завоюва съществено пространство с топка в крайници. Световният първенец с Франция навлезе и в полето на съперника, само че към този момент изтощен от своя спринт, стреля неособено рисково в ръкавиците на Стракоша.
 Снимка 488864
Източник:

Малко преди паузата, гостите от Рим можеха да се поздравят с откриващо попадение. Ювентус стартира да позволява неточности при управлението на топката, което разреши на Лацио да нападна рисково в 42-ата минута. Чиро Имобиле приключи акцията с мощен шут от междинна отдалеченост, който се отби в страничната греда на безпомощния Шчесни.
 Лече загуби директния двубой с Дженоа след автогол на Габриел
Лече загуби директния двубой с Дженоа след автогол на Габриел

Марко Манкосу изпусна дузпа за южняците

Натискът на " бианконерите " продължи и напълно скоро шансът им се усмихна. Силен шут на Роналдо срещна ръката на Бастос и след обзор на обстановката с ВАР, реферът Орсато уточни бялата точка. С виновната задача се нагърби Кристиано, който преодоля Стракоша за 1:0.
 Снимка 488867
Източник:

Шампионите на Италия небрежно успокоиха нещата и с втори гол в мрежата на " орлите ". Луис Фелипе сбърка съдбовно при изнасянето на топката, поради което се случи по този начин, че Дибала и Роналдо останаха сами против Стракоша. Аржентинецът не се полакоми и подаде за Роналдо, който на празна врата удвои и еднолично излезе на върха в голмайсторската листа на Серия " А ".

Натискът на Ювентус продължи с цялостна мощ и " бианконерите " бяха покрай гол номер 3 в 65-ата минута. Дибала свърши по-голяма част от работата и постави топката на главата на Кристиано, който стреля само в горната греда.
 Наполи обърна Удинзе с гол в добавеното време
Наполи обърна Удинзе с гол в добавеното време

Матео Политано се разписа в 95-ата минута

Поредният пропуск пред вратата на Стракоша беше регистриран в 71-ата минута. Уморените " орли " още веднъж дадоха прекомерно огромно пространство за Дибала, който обаче за поредна офанзива не съумя да приключи качествено в мрежата на албанския национал.
 Снимка 488868
Източник:

Въпреки отрицателния процес на срещата, Лацио съумя да се върне в мача, осем минути преди края. Леонардо Бонучи не реши дейностите си против Имобиле и фаулира съотборника си в италианския народен тим в наказателното поле. Реферът Орсато беше безапелационен, че това е дузпа, а звездата на столичани не трепна против Шчесни.

Драмата бе непокътната за финалните акомпанименти на дербито. " Бианкочелестите " се хвърлиха в офанзива, търсейки изравняването и бяха доста покрай осъществяването на тази цел в 89-ата минута. Сергей Милинкович-Савич извърши чудесно директен свободен удар, само че Шчесни реагира феноменално и мазета запътилата се към горния му десен ъгъл топка. До края " Старата госпожа " потрепери съществено, само че въпреки всичко значимата победа бе реализирана.
 Снимка 488865
Източник:

В идващия кръг Ювентус гостува на Удинезе, до момента в който Лацио ще одобри на собствен терен Каляри.
 Рома остана на крачка от поврат против Интер,
Рома остана на крачка от поврат против Интер, " вълците " се простиха с фантазията за Шампионска лига

Драматично 2:2 сред двата гранда
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР