Юрий Борисов, който понастоящем изпълнява длъжността Ръководител на Роскосмос, похвали

...
Юрий Борисов, който понастоящем изпълнява длъжността Ръководител на Роскосмос, похвали
Коментари Харесай

Ръководителят на Роскосмос благодари на американците за помощта, която оказаха във връзка с повредата на Союз МС-22

Юрий Борисов, който понастоящем извършва длъжността Ръководител на Роскосмос, похвали сътрудниците си от Съединени американски щати и им благодари за помощта, която са оказали и не престават да оказват по отношение на повредата на радиатора на галактическия транспортен съд “Союз МС-22 ”.

“Предайте поздрави на целия американски колектив, те се демонстрираха в тази обстановка почтено, протегнаха ни ръка за помощ. Но аз се надявам, че ще успеем да се оправим и сами ”, сподели Борисов (източник: ТАСС). Според шефа на Роскосмос на Международната галактическа станция бе даден образец по какъв начин би трябвало да се работи в комплицирана конюнктура. “Дано доста политици да се поучат от вас ”.

Вариантите за помощ, която американците са предложили на съветските си сътрудници, са най-разнообразни – включена е и опцията за извозването на космонавтите чрез американски галактически кораби. “На този стадий няма никаква нужда ”, счита Борисов.

Засега НАСА е осигурила роботизираната ръка “Канадарм2 ” за подробна ревизия и разбор на външната облицовка на разваления транспортен съд.

Все още не е взето решение каква ще е ориста на “Союз МС-22 ”, дали е кадърен да извози назад към Земята екипажа си, дали ще се наложи да се върне по-рано и дали ще се форсира подготовката за полет на идващия транспортен съд “Союз МС-23 ”.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР