Юристите и бивши депутати Янаки Стоилов от БСП и Минчо

...
Юристите и бивши депутати Янаки Стоилов от БСП и Минчо
Коментари Харесай

Янаки Стоилов за царските имоти: Трябва да бъде защитен интересът на държавата

Юристите и някогашни народен представител и Янаки Стоилов от Българска социалистическа партия и Минчо Спасов разясниха в предаването " 12+3 " проблема с царските парцели.

Не може да се смесва персоналното имущество, което е притажавало царското семейство, с имуществото, което страната им е предоставяла за прилагане, сподели Стоилов и напомни класифицирането на парцелите на персонални, смесени и държавни.

Той акцентира, че въпросът е необикновен в доста връзки. Смятам, че е по-добре въпросът да бъде организиран в България. Навремето Симеон съобщи, че не би имал никакви имотни искания. По-добре е да не се разчита единствено на решението на съда в Страсбург. Стремежът да се толерират избрани лица докара до дълъг лист проблеми.

У нас в някои случаи правото се ползва предвид на едни или други политически проблеми. Няма по какъв начин да се чака, че прекосяването от монархия и република няма да докара до проблеми и със собствеността. Но има разбъркване на политически и юридически учредения.

Нито едно ръководство не е доуредило въпросите. Личното имущество би трябвало да бъде предоставено, а за другото страната би трябвало да отбрани своите ползи. Танцьорите със саби би трябвало да защитят държавния интерес, добави Стоилов.

Трябва да се реализира в това число и парламентарно единодушие. При подобен метод ще се окаже, че огромна част от това имущество принадлежи на страната. Имаме проблеми, основани освен от настоящото законодателство, само че и от държавни органи в този интервал, сподели още Янаки Стоилов.

Минчо Спасов означи, че  в Страсбург се е водило и делото за гръцките кралски парцели. За да завоюва делото, страната би трябвало да приведе други причини.

Не съм склонен с госпожа Цачева, че изпълнителната власт няма право на законодателна самодейност. Точно изпълнителната власт е тази, която би трябвало да пази държавния интерес, с цел да не стигаме до гръцкия сюжет. Държавата би трябвало да поправя това.  Надявам се, че справедливостта и здравият разсъдък ще победят популизма, заключи Минчо Спасов.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР