Юристът проф. Камелия Касабова, заместник-председател на 39-то и 40-то Народно

...
Юристът проф. Камелия Касабова, заместник-председател на 39-то и 40-то Народно
Коментари Харесай

Проф. Камелия Касабова показа свои картини в галерия "Финес"



Юристът проф. Камелия Касабова, заместник-председател на 39-то и 40-то Народно събрание и ръководител на Помирителната комисия по платежни разногласия откри своя галерия " Срещи по пътя " в изложба " Финес " в София.   
" Започнах да обикалям и то неведнъж европейските галерии. Като станах по-голяма започнах да си закупувам картини на известни български създатели - на Димитър Казаков, на Светлин Русев, на Долорес Дилова, Йоан Левиев. Никога не ми е хрумвало, че бих могла да хвана четката и сама да опитвам в тази посока . Но живеем в едно бързо, динамично, изменящо се време, в което се променяме и ние. В един миг осъзнаваш, когато си направил доста неща на разнообразни поприща, когато навлизаш в следобеда на живота си, че ти се ще да пробваш и още, и още. Така ненадейно започнах да върша художествени опити ", сподели БНР Касабова.

Тя показа, че в доста от картините си влага персонални детайли като антикварни столове от вкъщи й, уединен плод...

" Има и такива, които са инспирирани от пътуванията ми по екзотични страни. След пандемията съумях да се измъкна за 10 дни до Сейшелите, откакто те отвориха страната и бях изумена от хубостта на природата и най-много от морския свят. Като легнеш в топлата вода към теб плуват риби и не е належащо с шнорхел да ги гледаш какъв брой са красиви . Някои от картините ми са предизвикани от известни пейзажи на Сейшелите, от морския свят ", добави в предаването " Нещо повече " Касабова. 

Тя разяснява, че не ѝ харесва политическата обстановка в България.

„ За страдание, нямам изключително огромни упования, тъй като от това, което видях от късия живот на последното Народно заседание, не виждам нещо доста по-различно да се случи в идващото. Политическите водачи би трябвало да се смирят и да създадат някакви опити да сформират държавно управление “.

Сред гостите на събитието беше някогашният министър председател Симеон Сакскобурготски.





И Жени Живкова



Снимки: Мария Филева, БНР
Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР