Юри МИХАЛКОВ />Последните дни се наслушахме на призиви за диалог

...
Юри МИХАЛКОВ />Последните дни се наслушахме на призиви за диалог
Коментари Харесай

Мутренски усилия

Юри МИХАЛКОВ /> Последните дни се наслушахме на апели за разговор и единодушие, с цел да не закъсала страната. " Трябват ни работещи институции и решения ", рече някогашният президент Росен Плевнелиев от контактната двойка за помиряване сред партиите. " Очаквам другите партии да осъзнаят, че без разговор не е допустимо решение ", съобщи шефката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Томислав Дончев се напъна да ни окуражи, че имало благоприятни условия да се употребява наличното европейско финансиране от над 50 милиарда лв.. Отделно ГЕРБ оповестиха, че внасят седем антикризисни ограничения в Народното събрание.
Никъде обаче не съзрях оферти, ограничения и воля за демонтирането на мутренската страна, наследена от политиката на ГЕРБ, изпълнявана в това число от цитираните лица. И против която българите се надигнахме последните две години.
" Трябват ни работещи институции и решения, с цел да не бъде разглобена тази страна ", ни споделя в действителност Плевнелиев. Другите партии би трябвало очевидно да осъзнаят, че не трябва да се търси отговорност от ГЕРБ. Отговорност за източването на милионите от строителството на автомагистрала " Хемус ", за рекета на компании с такса " успокоение ", за пачките в нощното шкафче, за подкупа, който някогашният финансов министър Горанов е получил от хазартния необут Васил Божков, и за още куп неща, споделя ни Атанасова.
Има и опасности наличното европейско финансиране от над 50 милиарда лв., или най-малко част него, дейно да потъне в корупционни практики в интерес на ГЕРБ (и ДПС), в случай че съумеят да сглобят коалиция - май това прикрива Томислав Дончев. Антикризисните ограничения на ГЕРБ несъмнено не са неприятни, само че също по този начин ще циментират мутренския модел, тъй като ще се употребяват за съхранението му.
" Изкристализира, че ГЕРБ не желаят да приказват по тематиката " корупция ", заключи някогашният министър на образованието Николай Денков. Няма и да желаят, тъй като другояче отиват в небитието. Ако би трябвало да преразказвам крилата поговорка, ГЕРБ желаят да вършат нова политика със остарялата мутренска страна. Да се извърнат за информация към бардаците дали е допустимо.>  >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР