Юношеският отбор на Спартак Москва се забърка в грозен скандал

...
Юношеският отбор на Спартак Москва се забърка в грозен скандал
Коментари Харесай

Спартак М може да загази яко за расизъм срещу играч на Ливърпул

Юношеският тим на Спартак Москва се забърка в противен скандал по време на мача с Ливърпул от Шампионската лига при 17-годишните. Причината е, че един от съветските играчи е обиждал на расистка основа звездата на мърсисайдци в тази възрастова категория Райън Брюстър.

Младокът едвам е бил удържан от съотборници и треньори по време на самия мач да не набие провокатора. В последна сметка се обърнал към съдията, загатнал му за казуса и след това всичко е разказано в отчет.

Това може да донесе тежко наказване освен за юношеската групировка на Спартак, само че и за клуба като цяло. Очакванията са обаче московчани да бъдат санкционирани съществено за този случай, а не да се стига до лишаване на точки или изхвърляне от шампионатите.

Иначе на предходния мач сред тези обединения в Шампионската лига също се стигна до расистки скандал, като тогава почитатели на Спартак обиждаха на расистка основа Боби Адеканйе. Тогава обаче руснаците се разминаха със затваряне на 500 места от стадиона за идващото си домакинство в Младежката Шампионска лига.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР