Юнкер залитал и се препъвал от ишиас, а не защото

...
Юнкер залитал и се препъвал от ишиас, а не защото
Коментари Харесай

Юнкер залитал и се препъвал от ишиас, а не защото бил „на градус“
Юнкер залитал и се препъвал от ишиас, а не тъй като бил „ на градус “
Европейски Съюз съобщи в петък, че болки в гърба са повода шефът на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер да се препъне на срещата на върха на НАТО. Така беше отречено, че шефът на Европейска комисия е бил „ на градус “.

63-годишният политик неколкократно изгуби равновесие на вечерята на срещата на върха в историческия музей в Брюксел в сряда вечерта, преди да се наложи да получи помощ и подложен в инвалидна количка.

В обособени моменти министър председателите на Холандия и Португалия го подкрепяха, до момента в който международни водачи, в това число американският президент Доналд Тръмп и английският министър председател Тереза Мей просто гледаха.

"В сряда вечерта ръководителят страдаше от извънредно мъчителна офанзива на ишиас, съпроводена от спазми", сподели представителят на Европейската комисия Маргаритис Шинас на всекидневен брифинг.

"Самият ръководител съобщи, че този ишиас визира способността му да върви. Това,за страдание, се случи в сряда вечерта", добави Шинас.

"Председателят желае да благодари обществено на министър председателите Марк Рюте и Антонио Коста за това, че му помогнаха в този мъчителен миг. Той взима медикаменти и се усеща по-добре".

Ишиасът може да аргументи тежка болежка в краката и гърба.

Известно е, че Юнкер, чийто петгодишен мандат като началник на изпълнителната власт на Европейски Съюз завършва през 2019 година, употребява възприятието си за комизъм и искреност, с цел да реализира компромис в 28-членния Европейски съюз.
 На срещата на върха на Европейски Съюз в Братислава през 2016 година На срещата на върха на Европейски Съюз в Братислава през 2016 година / БГНЕС
Но държанието му провокира обвинявания, че той има податливост към алкохола, което неговият представител постоянно твърдо отхвърля, както направи и когато го попитаха дали е пийнал в сряда.

"Мисля, че е повече от безсъдържателност, че някои медии се пробваха да сътроврят обидни заглавия, като се възползваха от болката на ръководителя Юнкер. Не мисля, че това е елегантно и не мисля, че е честно", сподели Шинас.

Това не е първият случай, когато държанието на Юнкер на обществени събития провокира подозрения.
 Унгарският министър председател Виктор Орбан. Унгарският министър председател Виктор Орбан. / БГНЕС
На откриването на срещата на върха в латвийската столица Рига през 2015 година Юнкер не доста тактично целуваше водачите по главите, играеше си с техните вратовръзки, поздравяваше ги и ги потупваше освен по гърба, само че и по стомаха, в гърдите или лицето. В „ рамките на майтапа “ Юнкер радостно поздрави премиера на Унгария Виктор Орбан, наричайки го „ деспот “./АФП

Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР