Юни поставя началото на кратките бягства от забързаните дни, от

...
Юни поставя началото на кратките бягства от забързаните дни, от
Коментари Харесай

3 места в България, които да посетим през юни

Юни слага началото на късите бягства от забързаните дни, от шумотевицата на градските улици, от неотложните задължения, а от време на време и от тези неща, които ни пречат да бъдем същински щастливи.

Юни ни намигва и провокира да мечтаем и да се впускаме в приключенията на лятото, изважда ни ловко от скуката и суетата и ни припомня, че хубавите неща са тези, които сами съумяваме да създадем и да изживеем и в които оставяме частичка от сърцето си.

Днес споделяме с вас няколко хрумвания за уикенд, изпълнен със независимост - и на мозъка, и на тялото. Да поемем в разнообразни направления и да открием нови места, където да си откраднем мигове на вдъхновение, съзерцаване и боязън. 

Край река Въча 

Омайна природа, гъсти гори, разпростряли се на километри. Въздухът е пресен, а реката е дом на безчет разнообразни типове риби. Крайбрежните пътеки са спокойни и успокояващи, предлагайки страхотна опция да поемем в посока, която даже не сме очаквали. 

Свободата и спокойствието, които идват с опознаването на Родопите, са незаменими. Най-добрият метод да се откъснем от забързания темп на града и да понижим напрежението. 

Ждрелото на река Ерма 

Ждрелото на река Ерма е едно от най-красивите естествени чудеса в България. Намира се близо Перник и е чудесна опция за еднодневна разходка, в която да се насладим на невероятни гледки от непокътнатите дървени мостове на реката.

Екопътеката “Ждрелото на река Ерма ” е един от най-приятните и леки направления за феновете на природата, дълга е към 1,5 км и са нужни към 2 часа и 30 минути, с цел да я изминем. А в края се чувстваш толкоз покрай небето. Задължително си направете фотография и запомнете това, което виждат очите ви - долината на река Ерма и покрайнината. 

Я зовир Пчелина и параклиса „ Св. Йоан Летни ” 

Още едно място " на крачка " от София - тук можеш спокойно да седнеш на върха, където гордо се издига параклиса и да се насладиш както на изгрева, по този начин и на залеза на слънцето, което като че ли се поглежда в язовира, скривайки се. За да стигнете до мястото, би трябвало да поемете в посока Перник, Радомир и да завиете надясно към село Поцърненци. Параклисът Св. Йоан Летни е ситуиран на рид над язовира, от който се открива необятна панорамна панорама към цялата околност. Препоръчваме ви да оставите колата при започване на пътя към параклиса и да се разноските, лишава към 20 - 25 минути от махала Поцърненци, само че си заслужава поради спиращите дъха гледки, които ви чакат. Всяка стъпчица до и към язовир Пчелина и параклиса Св. Йоан Летни е отличен метод да оценим смисъла на природата и духовността в нашия живот.

Време е планираме късите юнски бягства от града - хоризонтът е пред нас!  
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР