Юнайтед груп, компанията, която преди дни стана собственик на „Нова

...
Юнайтед груп, компанията, която преди дни стана собственик на „Нова
Коментари Харесай

След Нова тв, собственикът на Виваком купува и вестниците на Пеевски


" Юнайтед груп ", компанията, която преди дни стана притежател на „ Нова броудкастинг груп “, ще купи вестниците на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Фирмата е притежател на БТК и Виваком. Днес стана ясно, че е реализирана договорка за придобиването на вестниците на Пеевски като се купува сдружението „ Вестник Телеграф “, което пък издава едноименния вестник, както и „ Монитор “, " Мач Телеграф " и " Политика “.

" Развълнувани сме да обявим тази договорка. България е прелъстителен пазар за " Юнайтед Груп " и бизнесът с " Телеграф " добре добавя другите ни медийни активи тук, давайки ни изчезналия съставен елемент – печатни медии ", показва изпълнителният шеф на телекомуникационната и медийна група Виктория Боклаг в известието.

" С " Телеграф " като част от активността ни, " Юнайтед Груп " ще предлага цялостния набор от медийни услуги в България. Добавяме изчезналото парче към пъзела, с цел да създадем 360-градусов бизнес тук. Виждаме опция за бъдещо възстановяване на всички издания в групата на " Телеграф ", както и за прекосяване към цифрово наличие, което ще ускори цифровото ни портфолио в България ", споделя още тя.

В известието се показва също, че се чака договорката на вестниците да завърши през първото тримесечие на 2021 година В него написа още, че тя " предстои на нормални регулаторни утвърждения ", каквите евентуално се чакат и от останалите страни, на чиито пазари оперира " Юнайтед Груп ".

" Юнайтед Груп “ навлезе на българския пазар, когато през 2019 година завоюва търга за придобиването на " Виваком ", за която по импровизирано е платила 1.2 милиарда евро. Според осведомени цената на договорката за " Нова Броудкастинг Груп " е 300 млн. евро, само че за цената на вестниците на Пеевски до момента не е спрягана сума.

" Юнайтед груп " стартира активност през 2000 година като дребна кабелна компания в Сърбия, само че в идващите 12 години разраства съществено бизнеса си с придобиване на други оператори и телекомуникационни активи. През 2012 година преструктурира бизнеса си, а от март 2019 година става мажоритарна благосъстоятелност на английската " БиСи Партнърс ". Другият акционер е Кей Кей Ар (KKR). Компанията през днешния ден е със седалище в Нидерландия, има 11 хиляди чиновници и близо 10 млн. консуматори, както и активи в осем страни.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР