Юнашко ястие за една дузина скъпи гости - сега остава

...
Юнашко ястие за една дузина скъпи гости - сега остава
Коментари Харесай

Свински бузи със зеле

Юнашко ядене за една дузина скъпи посетители - в този момент остава единствено да приготвите и съответното количество вино

Необходими Продукти

● свински бузи - 1 кг
● свинско месо - 500 г от бут
● зеле - 4 кг
● лук - 1 глава
● домати - 1 буркан консервирани
● чушки - 6 бр. печени червени
● вода - 300 мл
● черен пипер - 1 с.л.
● сол - на усет
● червен пипер - 1 ч.л.
● чесън - 1 ч.л. на прахуляк
● магданоз - половин връзка

Начин на подготвяне

Предварително нарязваме зелето. Нарежете го както ви е комфортно, аз го нарязвам на линии. След като сме го нарязали, слагаме го в огромна тава, осоляваме го и леко го намачкваме. Оставяме го за към 2 часа.

След като са минали 2 часа е време да подготвим месото. Измиваме и оставяме да се отцедят бузите и бутът.

Нарязваме ги на части и ги слагаме в нагорещено олио в тенджера да се пържат (30-40 мин). Тъй като бузите са доста мазни, пускат доста лой. Затова се поставят единствено 50 грама олио, едвам не загорят.

След като са подготвени бузите и месото от бут ги вадим от тенджерата с решетъчна лъжица, мазнината може да си я прецедите и да си я сложите в буркан и да готвите с нея.

Избирате подобаващ огромен съд, аз имам доста огромна тенджера и нея употребявам, слагате месото и като стартира да се „ пържи “ добавяте поетапно зелето, като бъркате, с цел да може да смали размера си. След като сте изсипали всичкото зеле добавяте водата. Готвите 1 час на слаб огън, до момента в който зелето омекне.

След като е омекнало, добавяте червени чушки, който сте нарязали на кръгчета, и доматите от консервата. Разбърквате доста добре, добавяте червен пипер, черен пипер, чесън на прахуляк и сол, в случай че е належащо и продължавате да бъркате.

Готвите зелето до цялостна подготвеност. След като е готово зелето, слагате ситно нарязан магданоз и разбърквате. Зелето става доста вкусно, леко мазно, без сок.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР