Юлияна Антонова-Мурата е завършила 91-ва Немска езикова гимназия „Проф. Константин

...
Юлияна Антонова-Мурата е завършила 91-ва Немска езикова гимназия „Проф. Константин
Коментари Харесай

Юлияна Антонова-Мурата представя „Сан сан, Япония“

Юлияна Антонова-Мурата е приключила 91-ва Немска езикова гимназия „ Проф. Константин Гълъбов “, след което немска лингвистика и логика на психиката в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “.

Била е учител в Медицинския университет в София. Като дълготраен посланик и брачна половинка на японец тя има опцията да живее на разнообразни места по света – Германия, Русия, Англия, Китай, които опознава с любознание и разказва с обич. Има дипломатически специализации в Индия и Хърватия. Сърцето й обаче вечно остава в Япония, където живее и до през днешния ден със фамилията си.

Авторката е българка по родолюбие, космополит по образование и японка по дух. Талантът й да открива вдъхновяваща история в дребната привидно преживелица, умеенето да приказва с хората по този начин, че да разкрият дълбините на сърцата си и дарбата да го опише изтънчено като в японска гравюра, трансформира книгите й „ Моши моши, Япония “ и „ Уки уки, Япония “ в бестселъри.

Този нов алманах с разкази е естествено продължение на устрема й да раздипля пред читателя – слой по слой многоликата душа на японската просвета и метод на мислене. А когато това е направено с любов, схващане и поклонение, постоянно допира сърцето.

„ Сан ранг, Япония “ е оня ярък лъч, който пронизва съзнанието, с цел да остави диря.

Отзиви за „ Сан ранг, Япония “:

„ Сан ранг, Япония “ е гальовен звън от душата на Юлияна Антонова-Мурата. Авторката излива любовта си към японския морал и съпричастност. Разкрива Страната на изгряващото слънце каквато в никакъв случай няма да я забележим, тъй като прекарванията и възприятията са си персонално нейни. И незабелязано се влюбваме в Япония безусловно. – Магдалена Гигова (журналист и писател)

„ Юлияна Антонова-Мурата написа за едни същински хора, които е срещала и които на пръв взор са елементарни. Но запознавайки се с тях и предавайки историите им по нейния увличащ читателя жанр, пред нас се построяват облици за хора, за които почитание, съпричастност, достолепие и от време на време всеотдайност са част от тяхното всекидневие.

„ Сан ранг, Япония “ ще ви води в света на Страната на изгряващото слънце, ще ви опише по един извънредно прелестен и внимателен метод за обаятелната просвета на връзките там, за хората и техните порядки, за тяхната същина, като всичко това е разказано по един превъзходен метод “ – Веско Ешкенази, цигулар, концертмайстор на Кралски Концертгебау оркестър

Книгите на Юлияна Антонова-Мурата са като самата нея – фини и деликатни, говорещи за Смисъла, за Човека, посредством неговите ежедневни намерения и действия. Грижата за Света е на фундамент, а деликатността и възпитанието на душата е метод на живот. Япония – една моя фантазия за изгрева и вишневият цвят! Обич, Благородство и Духовност. Там, където общото е персонално твое. Където си срещат последните технологии с топлината на жеста към другия. – Биляна Петринска, актриса

Линк към книгата:

Линк към специфичната промо страница за „ Сан ранг, Япония “ с спомагателна информация за книгата:

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР