Юлия Навалная, вдовицата на руския опозиционер Алексей Навални, се включи

...
Юлия Навалная, вдовицата на руския опозиционер Алексей Навални, се включи
Коментари Харесай

Вдовицата на Навални се включи в протести срещу Путин в Берлин

Юлия Навалная, вдовицата на съветския опозиционер Алексей Навални, се включи през днешния ден по обяд в Берлин в протестната акция „ По пладне против Путин “, оповестява бНТ.

Орбан е съизвършител на Путин, съобщи Юлия Навалная на протест в Будапеща
Преди изборите Навалная прикани поддръжниците си да отидат до урните едновременно - на обяд в неделя - и да дадат гласа си за всеки претендент, само че не и за Владимир Путин. Днес тя пристигна пред съветското посолство в Берлин, с цел да гласоподава.

Руският опозиционер Борис Надеждин, който беше отхвърлен по-рано от предизборната конкуренция, също е взел участие в днешните митинги - в столицата Москва.

Надеждин е бил посрещнат с овации от студенти в изборната секция в комплекса на Московския физико-технически институт (МФТИ), както демонстрира видеоклип, оповестен през днешния ден в обществената мрежа „ Телеграм “.

„ Мисля, че към момента имате късмет да гласувате за мен “, съобщи той пред събралите се и добави, че възнамерява да разгласява свои лични екзитполове след затварянето на секциите. Според него те ще са доста по разнообразни от упованията на управляващите.

Политикът, който преподава в МФТИ, благодари за поддръжката и даде обещание да продължи битката. Неговата цел е партията му „ Гражданска самодейност “ да завоюва идващите парламентарни избори в Русия.

Надеждин, който е изрично срещу войната на Русия против Украйна, притегли внимание през януари, когато хиляди руснаци се подредиха на опашки за подписка за издигането на кандидатурата му. 60-годишният Надеждин сподели, че е съумял да събере два пъти повече от нужните 100 000 подписа, само че следената от Кремъл ЦИК на Русия въпреки всичко го дисквалифицира с пояснение, че доста от тях са били сбъркани. Руските съдилища по-късно отхвърлиха обжалването на Надеждин против изключването му от изборите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР