Юлия Навалная призова руснаците за масов протест в деня на

...
Юлия Навалная призова руснаците за масов протест в деня на
Коментари Харесай

Да покажем, че съществуваме. Юлия Навалная призова за протест по време на изборите за президент в Русия

Юлия Навалная прикани руснаците за всеобщ митинг в деня на президентските избори в страната. Това е проект на починалия ѝ брачен партньор - опозиционера Алексей Навални . Според него руснаците би трябвало да излязат да гласоподават против настоящия президент Владимир Путин .

Призивът идва малко преди изборите в Русия, които ще се проведат от 15 до 17 март. На тях се чака Путин да завоюва за пети път. В края на февруари Навални умря в наказателна колония в Русия. На погребението му се събраха, които изрекоха недоволството си от актуалното ръководство на страната. След гибелта на Навални жена му - Юлия Навалная, сподели, че ще продължи неговата битка.

" Трябва да използваме изборния ден, с цел да покажем, че съществуваме и че сме доста. Ние сме същински, живи хора и сме срещу Путин. Трябва да отидете в изборните секции в един и същи ден и час - на 17 март по обяд ", споделя Навалная в своето видео послание.

Навални разгласи този собствен проект през февруари. Тогава той сподели, че задачата е митингът да е изцяло легален и безвреден за хората. Идеята му беше да бъде невероятно да се идентифицрат хората, които са дали своят вот срещу Путин поради обичайно огромния приток на гласоподаватели по обяд.

" Какво да вършим по-нататък? Изборът е ваш. Можете да гласувате за всеки претендент, с изключение на за Путин. Можете да повредите бюлетината, можете да напишете на нея с огромни букви " Навални ". А даже и въобще да не виждате смисъл да гласувате, можете просто да дойдете и да постоите в изборната секция, а по-късно да се обърнете и да си отидете у дома ", споделя Навалная във видеото от 6 март.

Същевременно различен критик на Путин - , разгласи набиране на " наблюдаващи " за изборите в Русия. Не е ясно по какъв начин ще се случи това, откакто регистрацията на Надеждин за изборите от Централната изборна комисия в Русия и преди дни от Върховния съд там.

Останалите претенденти на изборите са от партии, които не подлагат на критика Кремъл и войната на Русия в Украйна. Очакванията са, че актуалният президент Владимир Путин ще бъде избран отново за пети път.

след няколко години, прекарани в съветски затвори. Тялото му беше арестувано от Кремъл, а на майка му беше неразрешено да провежда обществено заравяне. Въпреки това на 1 март, а по-късно се оказа, че поради присъединяване им в манифестации в памет на опозиционера.

След гибелта на брачна половинка си Навалная, която живее в заточение в Германия, сподели, че ще продължи работата му. Същото заричане пое и екипът на Навални, като акцентира, че опозицията ще продължи битката си против корупцията и властовия уред на Путин.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР