Южнокорейският президент Мун Дже Ин отхвърли твърденията, че американските войски,

...
Южнокорейският президент Мун Дже Ин отхвърли твърденията, че американските войски,
Коментари Харесай

Южна Корея: Американските военни сили няма да напуснат


Южнокорейският президент Мун Дже Ин отхвърли изказванията, че американските войски, ситуирани в страната, ще би трябвало да изоставен, в случай че бъде подписан кротичък контракт със Северна Корея.

Сеул и Пхенян са към момента механически във война от 1950 година насам, само че Мун Дже Ин и водачът на Северна Корея Ким Чен Ун, се споразумяха на срещата на върха предходната седмица да работят за реализиране на непрекъснат контракт, който да размени 65-годишното единодушие за помирение.

"Присъствието на американските сили в Южна Корея няма нищо общо с подписването на кротичък договор", сподели водачът на страната, базирайки се на съглашението за разполагане на 28 500 американски военни сили на южнокорейска територия.

Тези мнения се постановиха, откакто съветникът на президента обществено предложи наличието на американски военни сили да се прекрати, в случай че мирното съглашение с Пхенян стане факт.

Опровержението пристигна, когато Министерството на защитата на Сеул удостовери, че няколко американски изтребителя са пристигнали в страната, с цел да вземат участие в взаимни учения.

F-22 към този момент имат полети през Южна Корея. През декември съдружниците започнаха огромни маневри няколко дни след изстрелването на междуконтинентална балистична ракета от Северна Корея.

Южнокорейската преса заяви в неделя, че осем F-22 са пристигнали в неделя във военна база в Гуангджу, в южната част на полуострова.

Северът нормално реагира с яд на разгръщането на американски бойци, които могат да бъдат употребявани за удари против водачеството и стратегическите му благоприятни условия.

Въпреки това Ким Чен Ун сподели по-помирително отношение, като съобщи, че схваща нуждата от взаимните учения на Съединени американски щати и Южна Корея.

Ученията „ Макс тъндър “ (Max Thunder) ще стартират на 11 май и ще продължат две седмици в Южна Корея. Очаква се в тях да вземат участие стотина самолета на Съединени американски щати и на Южна Корея.

Министерството на защитата прикани медиите да се въздържат от „ спекулативни изявления “ за събитието. Това бе провокирано, откакто консервативният ежедневник „ Чосун Илбо “ разгласи, че задачата е да се усили натискът върху Северна Корея преди историческата среща сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен Ун.

"Макс Тъндър ” е постоянно обучение, което беше част от дълготраен проект преди плануваната среща на върха сред Съединени американски щати и Северна Корея", се споделя в изказване на министерството на защитата. /БГНЕС, Агенция Франс Прес
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР