Южнокорейският президент Мун Дже-ин изрази готовност за среща на върха

...
Южнокорейският президент Мун Дже-ин изрази готовност за среща на върха
Коментари Харесай

Надежда за мир изгря над Корейския полуостров

Южнокорейският президент Мун Дже-ин изрази подготвеност за среща на върха със севернокорейския водач Ким Чен-ун, при изискване че това ще помогне за решаването на казуса с нуклеарната стратегия на Пхенян, заяви ТАСС.

"При подобаващи условия аз мога да вземам участие когато и да е в среща на върха ", съобщи Мун Дже-ин на втората си конференция от идването си на власт през май. "Но това няма да бъде среща поради самата среща. За да може да се състои среща на върха, би трябвало да бъдат събрани подобаващите условия и да бъдат обезпечени известни резултати ", уточни той.

Освобождаването на Корейския полуостров от нуклеарни оръжия е "пътят към мира и наша цел ", увери южнокорейският президент, ден след първия кръг от разговора за нормализация на връзките сред Сеул и Пхенян.

"Денуклеаризацията на Корейския полуостров, за която в предишното се договориха двете Кореи, е наша съществена позиция, от която в никакъв случай няма да се откажем ", увери той.



Мун Дже-ин съобщи също, че Зимните олимпийски игри в южнокорейския град Пьончан и присъединяване в тях на севернокорейска делегация би трябвало да станат прелом към възобновяване на връзките сред Юга и Севера, както и към определяне на мир на Корейския полуостров, заяви ТАСС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР